Συνάντηση της νέας διοίκησης της ΟΛΘ ΑΕ με τον πρόεδρο του ΤΑΙΠΕΔ-Εντός...

Συνάντηση της νέας διοίκησης της ΟΛΘ ΑΕ με τον πρόεδρο του ΤΑΙΠΕΔ-Εντός πενταετίας οι δεσμευτικές επενδύσεις

1001
SHARE

Την απόλυτη δέσμευση της κοινοπραξίας των επενδυτών στην ανάπτυξη του λιμανιού της Θεσσαλονίκης, με τήρηση των συμφωνηθέντων όπως απορρέουν από τη σύμβαση παραχώρησης τόνισε-επανέλαβε ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου και διευθύνων σύμβουλος της ΟΛΘ ΑΕ, Σωτήριος Θεοφάνης, σε συνάντηση που είχε νωρίτερα σήμερα με τον εκτελεστικό πρόεδρο του ΤΑΙΠΕΔ, Άρη Ξενόφο, ο οποίος επισκέφθηκε τον ΟΛΘ.

Στη συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε σε εξαιρετικό κλίμα, συμμετείχαν, επίσης, ο αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος και Γενικός Εμπορικός Διευθυντής της εταιρείας, Rui Pinto και ο Γενικός Επιχειρησιακός Διευθυντής και Διευθυντής του Σταθμού Εμπορευματοκιβωτίων, Marc Riondel και κατά την διάρκειά της  συζητήθηκαν τα επόμενα βήματα της συνεργασίας μετά την ολοκλήρωση της μεταβίβασης του 67% του μετοχικού κεφαλαίου της ΟΛΘ ΑΕ στην εταιρεία ειδικού σκοπού South   Europe   Gateway  Thessaloniki (SEGT) Ltd.

Ο Πρόεδρος του ΔΣ και Διευθύνων Σύμβουλος της ΟΛΘ ΑΕ ενημέρωσε τον κ. Ξενόφο για τις πρώτες πρωτοβουλίες της Διοίκησης και το επενδυτικό πλάνο που θα εκπονηθεί το αμέσως επόμενο διάστημα και αναφερόμενος στις υποχρεωτικές επενδύσεις ύψους 180 εκατ. ευρώ σε βάθος επταετίας που προβλέπει η σύμβαση, ο κ. Θεοφάνης εκτίμησε ότι αυτές θα ολοκληρωθούν νωρίτερα, ενδεχομένως σε διάστημα 4-5 ετών και σημείωσε: “Η Διοίκηση της ΟΛΘ ΑΕ θα επιδιώξει να έχει στενή συνεργασία με το ΤΑΙΠΕΔ για την επίτευξη των στόχων που έχουν τεθεί για την αξιοποίηση του λιμένα Θεσσαλονίκης, ο οποίος μπορεί να αποτελέσει τον κινητήριο μοχλό για την οικονομική ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής”. Πρόσθεσε, δε, πως μετά την ανάληψη των καθηκόντων της η νέα Διοίκηση της ΟΛΘ ΑΕ προσπαθεί να καταγράψει τα προβλήματα και τις δυσλειτουργίες και βρίσκεται στο στάδιο της δρομολόγησης άμεσων λύσεων.

Ο κ. Ξενόφος από την πλευρά του  επισήμανε ότι «η στρατηγική του ΤΑΙΠΕΔ καταδεικνύει την προσήλωσή του στην καλή συνεργασία του Ταμείου με τους επενδυτές και μετά το κλείσιμο της συναλλαγής, ενώ παράλληλα δίνει έμφαση στην παρακολούθηση των αναπτυξιακών και επενδυτικών παρεμβάσεων που θα γίνουν στο λιμένα της Θεσσαλονίκης».

Μετά το τέλος της συνάντησης ο Εκτελεστικός Πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ ξεναγήθηκε στις εγκαταστάσεις του Λιμένα Θεσσαλονίκης.

 

LEAVE A REPLY