Συνάντηση της πανελλήνιας επιτροπής μπλόκων με αγρότες της Θεσσαλονίκης στη Χαλάστρα

Συνάντηση της πανελλήνιας επιτροπής μπλόκων με αγρότες της Θεσσαλονίκης στη Χαλάστρα

607
SHARE

Αντιμέτωπη με το αγροτικό κίνημα θα βρεθεί το επόμενο διάστημα η κυβέρνηση.

Το «πράσινο φως» για την έναρξη των κινητοποιήσεων άναψε από τις Σέρρες η πανελλήνια επιτροπή μπλόκων, η οποία κατά την διάρκεια σύσκεψης, αποφάσισε να στήσει τα πρώτα μπλόκα στο εθνικό οδικό δίκτυο, την Δευτέρα 28 Ιανουαρίου.

Ακολούθησε νέα σύσκεψη στην Αγιά Λάρισας, όπου τα μέλη των αγροτικών ενώσεων και συλλόγων ενημερώθηκαν για τα αιτήματα του κλάδου, με την μείωση του κόστους της παραγωγής και την αύξηση του αφορολόγητου να βρίσκονται ψηλά στην ατζέντα των αιτημάτων τους.

«Είναι άδικο ο κτηνοτρόφος της Κεντρικής Ευρώπης να πληρώνει εισφορές στην  εφορία 8%-9% και εμείς να πληρώνουμε φόρο 24%-25%», δήλωσε ο γενικός γραμματέας της Πανελλήνιας Ένωσης Αγροτών, Στέλιος Βογιατζής.

Το μεσημέρι της Παρασκευής, τα μέλη της πανελλήνιας επιτροπής μπλόκων πραγματοποιήσουν νέα συνάντηση στα γραφεία του τοπικού οργανισμού εγγείων βελτιώσεων (ΤΟΕΒ) Χαλάστρας προκειμένου να ενημερώσουν τους παραγωγούς του νομού Θεσσαλονίκης για το διεκδικητικό πλαίσιο του κλάδου και τις επικείμενες κινητοποιήσεις.                                                                                                               

Σύμφωνα με πληροφορίες του thesseconomy.gr, οι αγρότες ετοιμάζουν «θερμή» υποδοχή στον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Σταύρο Αραχωβίτη, ενόψει των εγκαινίων της 11ης Διεθνούς Έκθεσης Zootechnia, την Πέμπτη 31 Ιανουαρίου.

LEAVE A REPLY