Thursday , 18 April 2024

Συνεδρίασε το Συμβούλιο Χρηστών Λιμένος Θεσσαλονίκης – Αθ.Λιάγκος: “Το λιμάνι της Θεσσαλονίκης μετεξελίσσεται σε λιμάνι διεθνούς σημασίας”

Με τη συμμετοχή συνολικά 20 εκπροσώπων από 21 φορείς, χρήστες και μέλη της ευρύτερης κοινότητας του λιμένα πραγματοποιήθηκε η συνεδρίαση του Συμβουλίου Χρηστών Λιμένος Θεσσαλονίκης, μέσω τηλεδιάσκεψης, υπό την Προεδρία του Εκτελεστικού Προέδρου Δ.Σ. & Διευθύνοντος Συμβούλου της ΟΛΘ Α.Ε., Θάνου Λιάγκου.

Οι συνεδριάσεις του Συμβουλίου Χρηστών Λιμένος Θεσσαλονίκης προσφέρουν την δυνατότητα ενημέρωσης και γόνιμου διαλόγου μεταξύ των μελών της λιμενικής κοινότητας για θέματα ανάπτυξης και αναβάθμισης των παρεχόμενων υπηρεσιών του Λιμένα προς τους χρήστες του. 

Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην αναπτυξιακή στρατηγική της ΟΛΘ Α.Ε. με επίκεντρο τους τρεις πυλώνες της βιωσιμότητας (περιβάλλον, κοινωνία, διακυβέρνηση). Επιπλέον επισημάνθηκε η αναβάθμιση του Λιμένα Θεσσαλονίκης στην πρώτη κατηγορία του ευρωπαϊκού χάρτη τακτικών γραμμών μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων με την έναρξη εβδομαδιαίου δρομολογίου, που συνδέει το λιμάνι της Θεσσαλονίκης με τα αντίστοιχα του Σαουθάμπτον (Ηνωμένο Βασίλειο), της Αμβέρσας (Βέλγιο) του Ρότερνταμ (Ολλανδία) και του Αμβούργου (Γερμανία). 

Στο πλαίσιο της συνεδρίασης, ο Εκτελεστικός Πρόεδρος Δ.Σ. & Διευθύνων Σύμβουλος της ΟΛΘ Α.Ε., Θάνος Λιάγκος, σημείωσε: «Το λιμάνι της Θεσσαλονίκης μετεξελίσσεται σε λιμάνι διεθνούς σημασίας. Συμπορευόμαστε με κοινό όραμα και στόχους με τη λιμενική κοινότητα προσφέροντας προστιθέμενη αξία στην κοινωνία και ευκαιρίες ανάπτυξης σε όλους».

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *