Συνελήφθη στην Αλβανία ο φρουρός βουλευτή της ΝΔ – Είχαν μεταβεί...

Συνελήφθη στην Αλβανία ο φρουρός βουλευτή της ΝΔ – Είχαν μεταβεί για το μνημόσυνο του Κωνσταντίνου Κατσίφα

423
SHARE

Στη σύλληψη του αστυνομικού φρουρού του βουλευτή Θεσπρωτίας της Ν.Δ., Βασίλη Γιόγιακα, ο οποίος είχε μεταβεί στην Αλβανία μαζί με τον βουλευτή για το μνημόσυνο του Κωνσταντίνου Κοτσίφα προχώρησαν οι αλβανικές αρχές.

Αιτία της σύλληψης φέρεται να είναι το ότι έφερε επάνω του το υπηρεσιακό του όπλο χωρίς την απαιτουμένη άδεια, ενώ κρατείται στο αστυνομικό τμήμα των Αγίων Σαράντα και τη Δευτέρα οι αλβανικές αρχές θα τον προσαγάγουν στον εισαγγελέα. Ο κ. Γιόγιακας σε δηλώσεις του ανέφερε ότι πέρασε από τρεις διαφορετικούς ελέγχους μέχρι να φτάσει στους Βουλιαράτες για το μνημόσυνο του Κωνσταντίνου Κατσίφα και ότι μαζί με τον αστυνομικό και έναν συνεργάτη του πέρασαν κανονικά τα ελληνοαλβανικά σύνορα το πρωί μέσω του μεθοριακού σταθμού της Σαγιάδας, αλλά την ώρα που βρίσκονταν στο χωριό Κρανιά, Αλβανοί αστυνομικοί τους σταμάτησαν εκ νέου και τους έκαναν σωματική έρευνα και όταν διαπίστωσαν ότι ο αστυνομικός είχε μαζί του τον ατομικό του οπλισμό τον μετέφεραν στο Αστυνομικό τμήμα των Αγίων Σαράντα, όπου και παραμένει.

Νωρίτερα είχε επικρατήσει ένταση στα ελληνοαλβανικά σύνορα. Καταρχάς οι αλβανικές αρχές δεν επέτρεψαν την είσοδο σε περίπου 200 Έλληνες και στη συνέχεια κάποιοι εξ αυτών έκλεισαν τα σύνορα προς Ελλάδα και φώναζαν συνθήματα για τον Κατσίφα, τη Βόρεια Ήπειρο και τη Μακεδονία.

LEAVE A REPLY