Συνεργασία Συμβουλίου της Ευρώπης και ΠΚΜ κατά της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης

Συνεργασία Συμβουλίου της Ευρώπης και ΠΚΜ κατά της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης

787
SHARE

Τη  δέσμευση της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας να προωθήσει την καμπάνια “Ένα στα Πέντε” του Συμβουλίου της Ευρώπης για την προστασία των παιδιών από τη σεξουαλική εκμετάλλευση και κακοποίηση τόνισε ο Περιφερειάρχης, Απόστολος Τζιτζικώστας, κατά τη διάρκεια της σημερινής εκδήλωσης υπογραφής  του Συμφώνου Συνεργασίας μεταξύ της Περιφέρειας και του Συμβουλίου της Ευρώπης, για τη συγκεκριμένη καμπάνια, την οποία εκπροσωπεί στην Ελλάδα η βουλευτής της ΝΔ, Έλενα Ράπτη.

Βασική προτεραιότητα της εκστρατείας είναι να παρέχει στα παιδιά, τις οικογένειες, τους κηδεμόνες, την εκπαιδευτική κοινότητα και όλη  την κοινωνία  την κατάλληλη πληροφόρηση και τα μέσα, προκειμένου να προλαμβάνονται, να καταγγέλλονται εγκαίρως και να αντιμετωπίζονται  αποτελεσματικά τα περιστατικά σεξουαλικής βίας κατά των παιδιών.

Ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας συνεχάρη τη Βουλευτή Έλενα Ράπτη για το έργο της σε όλη την Ελλάδα, στον ευαίσθητο τομέα της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης. Έσπευσε μάλιστα να σημειώσει-προβλέψει πως “αύριο η κα.Ράπτη μπορεί να είναι για παράδειγμα Δήμαρχος Θεσσαλονίκης”, αλλά η συμφωνία μεταξύ της ΠΚΜ και του Συμβουλίου της Ευρώπης θα συνεχίσει να ισχύει.

 

LEAVE A REPLY