Συνεργεία του δήμου Κασσάνδρας κατεδάφισαν αυθαίρετο φράχτη που έκλεινε τη δίοδο προς...

Συνεργεία του δήμου Κασσάνδρας κατεδάφισαν αυθαίρετο φράχτη που έκλεινε τη δίοδο προς την παραλία

1119
SHARE

Σε επιχείρηση κατεδάφισης ενός αυθαίρετου φράχτη από δένδρα που έφραζε τη δίοδο προς την παραλία, προχώρησαν το πρωί συνεργεία του δήμου Κασσάνδρας στη Χαλκιδική, στη θέση “Γκατζουρέϊκα” της παλαιάς επαρχιακής οδού Πολύχρονου-Χανιώτης.

Πρόκειται για την εφαρμογή δικαστικής απόφασης που απαγορεύει την ύπαρξη περίφραξης σε ακτίνα 500 μέτρων από την παραλία και η οποία τελεσιδίκισε τον Οκτώβριο του 2017.

“Είναι μία διαδικασία, η οποία ξεκίνησε το 2015 και δεν έχει σχέση με τα πρόσφατα τραγικά γεγονότα στην Ανατολική Αττική”, δήλωσε ο δήμαρχος Κασσάνδρας, Βασίλης Κυρίτσης και σημείωσε πως υπάρχουν άλλα δύο τέτοια σημεία που φράζουν την πρόσβαση προς τη θάλασσα στη Χανιώτη και στο Πολύχρονο καθώς και άλλα τέσσερα σημεία στην παλαιά επαρχιακή οδό Πολύχρονο-Πευκοχώρι.

Από την πλευρά του, ο αντιδήμαρχος Τεχνικών υπηρεσιών, Θωμάς Κοντός τόνισε ότι δεν πρόκειται για την πρώτη αλλά για την τρίτη, συνολικά διάνοιξη στην περιοχή της Κασσάνδρας τα τελευταία χρόνια και στόχος των δράσεων είναι να συνεχιστούν ανάλογες επιχειρήσεις και το επόμενο διάστημα, ώστε να υπάρξουν δίοδοι προς το παραλιακό μέτωπο.

Από την πλευρά τους, οι κάτοικοι της περιοχής δηλώνουν ικανοποιημένοι από τη πρωτοβουλία του δήμου.

Ωστόσο, τονίζουν ότι σε ακτίνα, μήκους ενός χιλιομέτρου δεν υπάρχει πρόσβαση στη θάλασσα, με αποτέλεσμα πολλές φορές να χρησιμοποιούν ακόμα και τα ρέματα για να φτάσουν στην παραλία.

LEAVE A REPLY