Thursday , 25 April 2024

Συστήνεται Δίκτυο Τυροκόμων Δυτικής Μακεδονίας

Την ανάδειξη της Δυτικής Μακεδονίας ως Κέντρου Παραγωγής και Εμπορίας Φέτας και άλλων ΠΟΠ τυροκομικών προϊόντων έχει εντάξει στις προτεραιότητες της η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας και στην κατεύθυνση αυτή σε σύσκεψη που πραγματοποίησε ο περιφερειάρχης Γιώργος Κασαπίδης με τυροκόμους της περιοχής συμφωνήθηκε η δημιουργία ενός σχετικού συλλογικού οργάνου (σ.σ. συνεργατικός σχηματισμός – δίκτυο τυροκόμων (cluster) ή αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία) με διακριτή ταυτότητα και έδρα στη Δυτική Μακεδονία.

Με τη σύσταση και τη λειτουργία του συλλογικού αυτού οργάνου, όπως επισήμανε ο κ. Κασαπίδης, θα επιδιωχθούν η συλλογική αντιμετώπιση των τοπικών προβλημάτων και αδυναμιών του κλάδου στην περιοχή, η συνολική και ολοκληρωμένη προβολή και διαφήμιση των πιστοποιημένων τυροκομικών προϊόντων της Δυτικής Μακεδονίας με κοινό σήμα ως προς την προέλευση της πρώτης ύλης και των επιχειρήσεων, ο έλεγχος και η πάταξη φαινομένων νοθείας, η υποστήριξη των τυροκόμων, των γεωργών και των κτηνοτρόφων της περιοχής σε θέματα έρευνας και παραγωγής νέων προϊόντων, η συστηματική ενημέρωση και εκπαίδευση στο αντικείμενο της εργασίας τους, καθώς επίσης και των καταναλωτών σε θέματα ποιότητας και γνησιότητας των προϊόντων και η αξιοποίηση διαφόρων προγραμμάτων που αφορούν επενδύσεις και εκσυγχρονισμό των επιχειρήσεων του κλάδου, σύμφωνα και με τις νεότερες κατευθύνσεις για πρασίνισμα και βιολογική παραγωγή της Ε.Ε. αλλά και της παγκόσμιας αγοράς.

Στη σύσκεψη συγκροτήθηκε αρμόδια Επιτροπή, προκειμένου να επεξεργαστεί και να προετοιμάσει τις επόμενες ενέργειες, εν όψει της ιδρυτικής συνάντησης του συλλογικού οργάνου, στο πλαίσιο ενός συνεδρίου που θα πραγματοποιηθεί -όπως αποφασίστηκε- μέχρι τα τέλη Νοεμβρίου.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *