Σχεδόν 1 στους 4 Έλληνες εργοδότες προβλέπει αύξηση προσλήψεων

Σχεδόν 1 στους 4 Έλληνες εργοδότες προβλέπει αύξηση προσλήψεων

507
SHARE
Σχεδόν 1 στους 4 Έλληνες εργοδότες προβλέπει αύξηση προσλήψεων

Ευνοϊκές καταγράφονται οι προθέσεις προσλήψεων των εργοδοτών στην Ελλάδα για το τρίμηνο Ιούλιος-Σεπτέμβριος 2017, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της παγκόσμιας έρευνας της ManpowerGroup για τις Προοπτικές Απασχόλησης.

Οι Συνολικές Προοπτικές Απασχόλησης διαμορφώνονται στο +11% φτάνοντας στο υψηλότερο επίπεδο που έχει καταγραφεί εδώ και οκτώ και πλέον χρόνια και εμφανίζονται βελτιωμένες κατά 2 ποσοστιαίες μονάδες σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο και κατά 5 ποσοστιαίες μονάδες σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2016. Μάλιστα, οι εργοδότες στη Βόρεια Ελλάδα αναφέρουν τις υψηλότερες Συνολικές Προοπτικές Απασχόλησης ύψους +12%, ενώ οι εργοδότες στην Αττική εξακολουθούν να καταγράφουν επιφυλακτικά αισιόδοξα σχέδια προσλήψεων με Συνολικές Προοπτικές Απασχόλησης της τάξης του +9%.

Ειδικότερα, το 24% των Ελλήνων εργοδοτών προβλέπει αύξηση του αριθμού των απασχολουμένων, το 7% προβλέπει μείωση και το 66% δεν αναμένει κάποια αλλαγή. Ενδιαφέρον είναι και το στοιχείο που αναδεικνύεται από την έρευνα, σύμφωνα με το οποίο, οι εργοδότες και στους εννέα τομείς οικονομικής δραστηριότητας προβλέπουν αύξηση του αριθμού των απασχολουμένων κατά το Γ’ Τρίμηνο του 2017.
Οι ισχυρότερες αγορές εργασίας αναμένονται σε τρεις τομείς, με Συνολικές Προοπτικές Απασχόλησης της τάξης του +23% στον τομέα Χρηματοοικονομικά, Εμπόριο (χονδρική και λιανική) και τη Βιομηχανία / Παραγωγή. Παράλληλα, αναμένεται μέτρια αύξηση των θέσεων εργασίας στον τομέα Δημόσιο & Κοινωνικές Υπηρεσίες, όπου οι Προοπτικές ανέρχονται σε +7%, καθώς και στον τομέα Κατασκευών και τον τομέα Μεταφορών και Επικοινωνιών, με Προοπτικές της τάξης του +5%.

Οι πιο επιφυλακτικές Προοπτικές, της τάξης του +3%, καταγράφονται από τους εργοδότες του τομέα Ηλεκτρισμός, Φυσικό Αέριο & Ύδρευση
Τις ισχυρότερες αγορές εργασίας προβλέπουν οι εργοδότες των επιχειρήσεων Μεγάλου μεγέθους, οι οποίοι καταγράφουν Συνολικές Προοπτικές Απασχόλησης της τάξης του +25%.

LEAVE A REPLY