Thursday , 28 March 2024

Σχεδόν 20.000 επιχειρήσεις(!) της Κεντρικής Μακεδονίας υπέβαλλαν αίτηση για να ενταχθούν στο πρόγραμμα ενίσχυσης της περιφέρειας

Του Γ. Κατσιάνη

“Κόκκινο” χτύπησε το ενδιαφέρον επιχειρήσεων που επλήγησαν από κορωνοϊό να ενταχθούν στο πρόγραμμα οικονομικής ενίσχυσης της περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Όπως αποκάλυψε στην εκπομπή “Έξυπνη Οικονομία” της TV100 ο γενικός διευθυντής του ΚΕΠΑ-ΑΝΕΜ, Σπύρος Σκοτίδας, συνολικά υποβλήθηκαν 19.448 αιτήσεις,με το αιτούμενο ποσό να ανέρχεται στα 600 εκατ. ευρώ (!) έναντι 150 εκατ. ευρώ

“Στο τέλη Νοεμβρίου και με τη βοήθεια του συστήματος ‘Εργάνη’, θα έχουμε συγκεκριμένα αποτελέσματα σχετικά με τον ακριβή αριθμό των επιχειρήσεων που εντάχτηκαν στο πρόγραμμα”, τόνισε ο κ. Σκοτίδας.

Εξάλλου, ο γενικός διευθυντής του ΚΕΠΑ-ΑΝΕΜ τόνισε πως σε εξέλιξη βρίσκεται η δράση “Εργαλειοθήκη Ανταγωνιστικότητας για μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις”.

“Εγκρίθηκε η συμμετοχή συνολικά 4.100 επιχειρήσεων, εκ των οποίων οι 960 στην Κ. Μακεδονία”,σημείωσε ο κ. Σκοτίδας.

Εξάλλου, μέχρι τις 11 Νοεμβρίου παρατάθηκε η προθεσμία ένταξης των πληττόμενων επιχειρήσεων στο πρόγραμμα οικονομικής ενίσχυσης της περιφέρειας Δ. Μακεδονίας.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *