Tuesday , 16 April 2024

«Σωσίβιο» για τα ΚΤΕΛ η μεταφορά δεμάτων-Αύξηση 30% καταγράφηκε την περίοδο των εορτών

Του Γ. Κατσιάνη

Τονωτική ένεση για τη βιωσιμότητα των Κοινών Ταμείων Εισπράξεων Λεωφορείων (ΚΤΕΛ) αποτελεί η αύξηση του μεταφορικού έργου που καταγράφεται από την έναρξη της πανδημίας μέχρι και σήμερα.

Όπως τονίζουν οι υπεύθυνοι των εταιρειών, η απώλεια εσόδων που προκάλεσε η περιστολή των δρομολογίων, λόγω της πανδημίας, αντισταθμίστηκε σε μεγάλο βαθμό από την μεγάλη αύξηση που κατέγραψε η μεταφορά δεμάτων, μέσω των υπεραστικών λεωφορείων.

«Ειδικά, την περίοδο των Χριστουγέννων και την Πρωτοχρονιάς, η αύξηση έφτασε και το 30%», δήλωσε στο thesseconomy.gr ο πρόεδρος του ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης, Στέφανος Τσόλης.

«Προφανώς, λόγω των καθυστερήσεων που καταγράφηκαν στην αποστολή δεμάτων, μέσω των εταιρειών ταχυμεταφορών (courier), πολλοί ήταν εκείνοι που επέλεξαν να στείλουν άμεσα το δέμα τους με το ΚΤΕΛ», τόνισε ο πρόεδρος του Σταθμού Υπεραστικών Λεωφορείων «ΚΤΕΛ Μακεδονία», Γιάννης Λάμπρου.

Μάλιστα, σε ορισμένες περιπτώσεις, τα ΚΤΕΛ προχώρησαν και στην πρόσληψη προσωπικού για την ταχύτερη εξυπηρέτηση των καταναλωτών.

«Στόχος ήταν η αποφυγή του συνωστισμού έξω από τις αποθήκες απ’ όσους προσέρχονταν για να παραλάβουν το δέμα», υπογράμμισε ο κ. Λάμπρου.

Ωστόσο, 11 μήνες μετά την εκδήλωση της πανδημίας, τα ΚΤΕΛ εξακολουθούν να  εκτελούν μόλις το 25% του μεταφορικού έργου.

«Να φανταστείτε ότι για παράδειγμα από τα 30 ημερήσια δρομολόγια που είχαμε σε μία γραμμή, σήμερα εκτελούνται μόλις οκτώ δρομολόγια», σημείωσε ο κ. Τσόλης.    

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *