Σωτήριος Θεοφάνης: Θα καταβάλλουμε κάθε προσπάθεια για την ισχυροποίηση του ΟΛΘ –...

Σωτήριος Θεοφάνης: Θα καταβάλλουμε κάθε προσπάθεια για την ισχυροποίηση του ΟΛΘ – Είμαστε έτοιμοι να επενδύσουμε

805
SHARE

Την πρόθεση των επενδυτών να θέσουν άμεσα σε εφαρμογή το επενδυτικό τους σχέδιο και να καταβάλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για την ισχυροποίηση του ΟΛΘ τόνισε ο νέος πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του λιμανιού της Θεσσαλονίκης, κ.Σωτήριος Θεοφάνης, συντονιστής της κοινοπραξίας DIEP GmbH – Terminal Link SAS – Belterra Investments Ltd, κατά τη συγκρότηση του νέου δ.σ. της ΟΛΘ Α.Ε. σε σώμα.

Αναλυτικότερα, ο νέος Πρόεδρος του ΔΣ και Διευθύνων Σύμβουλος της ΟΛΘ Α.Ε. αφού εξέφρασε τις ευχαριστίες του στην απερχόμενη διοίκηση για την προσφορά της τα τελευταία χρόνια στην εύρυθμη λειτουργία του λιμανιού, τόνισε: “Ο Λιμένας Θεσσαλονίκης εμφανίζει σημαντικές αναπτυξιακές προοπτικές  και θα καταβάλλουμε κάθε προσπάθεια, προκειμένου να ισχυροποιήσει τη θέση του στην αγορά λιμενικών υπηρεσιών της Νοτιοανατολικής Ευρώπης. Είμαστε έτοιμοι να θέσουμε σε εφαρμογή το επενδυτικό μας σχέδιο διατηρώντας ανοικτούς διαύλους επικοινωνίας και συνεννόησης με όλους τους φορείς. Είμαι πεπεισμένος ότι το Λιμάνι της Θεσσαλονίκης μπορεί να καταστεί εμπορική πύλη και μεταφορικός κόμβος στρατηγικού ενδιαφέροντος για τη Μεσόγειο, τη Βαλκανική και τη ΝΑ Ευρώπη, διαδραματίζοντας  πρωταγωνιστικό ρόλο στην ανάπτυξη της Βόρειας Ελλάδας”.

Η τελετή παράδοσης-παραλαβής, προκειμένου να αναλάβει επίσημα τα καθήκοντά της η νέα Διοίκηση, θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 26 Μαρτίου, στις 12 μ., στο κτίριο διοίκησης του Λιμένα Θεσσαλονίκης.

Στο μεταξύ, το νέο δ.σ. συγκροτήθηκε σε σώμα, μετά την καταβολή του τιμήματος των 231,926 εκατ. ευρώ και την ολοκλήρωση της μεταβίβασης του 67% του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας στην South Europe Gateway Thessaloniki (SEGT) Ltd. Η SEGT Ltd αποτελείται από την «Deutsche Invest Equity Partners GmbH» (47%), την «Terminal Link SAS» (33%) και τη «Belterra Investments Ltd.» (20%).

Η πλήρης σύνθεση του νέου Διοικητικού Συμβουλίου της ΟΛΘ ΑΕ έχει ως εξής:

  1. Σωτήριος Θεοφάνης, Πρόεδρος του ΔΣ και Διευθύνων Σύμβουλος της ΟΛΘ ΑΕ, εκτελεστικό μέλος
  2. Boris Wenzel, Αναπληρωτής Πρόεδρος του ΔΣ, μη εκτελεστικό μέλος (Ο κ.Wenzel είναι ο Διευθύνων Σύμβουλος   της γαλλικής Terminal Link SAS)
  3. Arthur Davidian, μη εκτελεστικό μέλος
  4. Άγγελος Βλάχος, ανεξάρτητο μη εκτελεστικό μέλος
  5. Alexander-Wilhelm Von Mellenthin, μη εκτελεστικό μέλος
  6. Παναγιώτης Αλευράς, ανεξάρτητο μη εκτελεστικό μέλος
  7. Gabriel Ioannou, μη εκτελεστικό μέλος
  8. Παναγιώτης Μιχαλόπουλος, ανεξάρτητο μη εκτελεστικό μέλος
  9. Yung YU, μη εκτελεστικό μέλος

 

 

LEAVE A REPLY