Σύγχρονο “γεφύρι της Άρτας” ο διάδρομος προσγείωσης 10-28 του αεροδρομίου “Μακεδονία”

Σύγχρονο “γεφύρι της Άρτας” ο διάδρομος προσγείωσης 10-28 του αεροδρομίου “Μακεδονία”

981
SHARE

Από παράταση σε…παράταση πηγαίνει η παράδοση του διαδρόμου προσγείωσης 10-28 στο αεροδρόμιο “Μακεδονία” της Θεσσαλονίκης.

Ενώ αρχικά το υπουργείο Υποδομών είχε ανακοινώσει ότι ο διάδρομος θα παραδοθεί σε χρήση στα τέλη του 2018, νεότερη απόφαση του συγκεκριμένου υπουργείου προβλέπει την παράδοση του έργου στα μέσα Μαρτίου του 2019, κατόπιν σχετικού αιτήματος της κοινοπραξίας Αθηνά-Άκτωρ.

“Δύο μήνες αργότερα, το Μάιο, θα έχει ολοκληρωθεί η διαμόρφωση της πίστας ώστε να σταθμεύουν 29 αεροσκάφη, αντί για 22 που είναι σήμερα”, δήλωσε ο μηχανικός της Fraport Greece,Γιώργος Καποδίστριας.

Νέος τερματικός σταθμός

Την ίδια ώρα, σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες για την κατασκευή νέου τερματικού σταθμού.

Σύμφωνα με το γενικό διευθυντή Ανάπτυξης της Fraport Greece, Γιώργο Βήλο, έχει ολοκληρωθεί το 60% των εργασιών θεμελίωσης ενώ έχουν ξεκινήσει και οι εργασίες σύνδεσης με το κεντρικό δίκτυο αποχέτευσης.

Ο νέος τερματικός σταθμός, επιφάνειας 34.000 τετραγωνικών μέτρων αναμένεται να ολοκληρωθεί στο τέλος του 2020 και λίγο αργότερα, εντός του 2021 θα ολοκληρωθεί και η ανακαίνιση του υπάρχοντος τέρμιναλ, η οποία γίνεται παράλληλα σε επτά φάσεις.

Οι δύο σταθμοί θα λειτουργούν ενιαία και θα ενώνονται με δύο πεζογέφυρες. Η συνολική επένδυση της Fraport για το αεροδρόμιο “Μακεδονία” ανέρχεται σε 100 εκατομμύρια ευρώ.

LEAVE A REPLY