Σύλλογος Δανειοληπτών και Προστασίας Καταναλωτών Β.Ελλάδος: ”Βλέπουν” Novartis αλλά αγνοούν το σκάνδαλο...

Σύλλογος Δανειοληπτών και Προστασίας Καταναλωτών Β.Ελλάδος: ”Βλέπουν” Novartis αλλά αγνοούν το σκάνδαλο με την εισφορά δανειοληπτών

620
SHARE
”Βλέπουν” Novartis αλλά αγνοούν το σκάνδαλο με την εισφορά δανειοληπτών, τονίζει σε ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Δανειοληπτών και Προστασίας Καταναλωτών Βορείου Ελλάδος,  τοποθετούμενος σχετικά με την  εμπλοκή πολιτικών προσώπων στην  υπόθεση της φαρμακοβιομηχανίας Novartis με την οποία ασχολείται  τα τελευταία 24ωρα σύσσωμος ο πολιτικός κόσμος και τα μέσα μαζικής ενημέρωσης.
Μεγάλο ερωτηματικό – τονίζει ο Σύλλογος – προκαλεί η στάση των πολιτικών και των ΜΜΕ που ασχολούνται τόσο πολύ με μια υπόθεση που μετά από χρόνια θα αποφασίσει η Δικαιοσύνη αν πρόκειται για σκάνδαλο ή όχι, τη στιγμή που ένα πολύ πιο σημαντικό σκάνδαλο εξελίσσεται μπροστά τους. Ο λόγος φυσικά για την άδικη και  εν πολλοίς παράνομη εισφορά του ν. 128/75 που πληρώνουν όλοι οι δανειολήπτες. Υπενθυμίζουμε ότι με διάταξη του νόμου 128 του 1975 επιβλήθηκε μια ποσοστιαία επιβάρυνση στα πάσης φύσεως επιτόκια καταναλωτικών, επιχειρηματικών και στεγαστικών δανείων. Σκοπός της εισφοράς αυτής, η οποία βαρύνει το δανειολήπτη, ήταν να δημιουργηθεί ένα ταμείο, το οποίο θα πριμοδοτούσε τον δανεισμό των εξαγωγικών επιχειρήσεων, ώστε να γίνουν πιο ανταγωνιστικές. Παρόλο που από τη συμμετοχή μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, απαγορεύεται μια τέτοιας μορφής κρατική ενίσχυση προς επιχειρήσεις, η εισφορά εξακολουθεί να επιβάλλεται, με τα έσοδα από αυτή να τηρούνται σε ειδικό λογαριασμό εκτάκτων εσόδων του Δημοσίου στην Τράπεζα της Ελλάδος μέχρι να διοχετευθούν όπου αποφασίσει η εκάστοτε κυβέρνηση.
Ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος παρουσίασε μια λίστα με τα ποσά που έχει εισπράξει το κράτος ανά έτος μέσω της συγκεκριμένης εισφοράς. Η λίστα αφορά τα έτη 1991 – 2015 και το ποσό που εισπράχθηκε αγγίζει τα 10 δις ευρώ, χωρίς να γίνεται σαφές το που ξοδεύτηκε αυτό το ποσό. Το μείζον, λοιπόν, ερώτημα που προκύπτει είναι τι έγιναν αυτά τα χρήματα δεδομένου ότι το κράτος δεν είχε κανένα δικαίωμα να τα διαθέσει οπουδήποτε.
Τη στιγμή, λοιπόν, που σύμφωνα με τα επίσημα έγγραφα του υπουργείου Οικονομικών αγνοούνται 10 δισεκατομμύρια ευρώ των Ελλήνων φορολογουμένων – δανειοληπτών, κόμματα και ΜΜΕ συμπεριφέρονται σαν μην συμβαίνει τίποτα. Είναι δυνατόν να γίνεται χαμός για 50 εκατομμύρια και να μην κουνιέται φύλλο για 10 δισεκατομμύρια; Με αφορμή τα παραπάνω ,ο πρόεδρος του Συλλόγου Δανειοληπτών και Προστασίας Καταναλωτών Β. Ελλάδος, Χαράλαμπος Περβανάς, δήλωσε τα εξής: “Τα συστημικά ΜΜΕ και ο πολιτικός κόσμος ασχολούνται με το “σκάνδαλο” Novartis των 50 εκατομμυρίων, αποκρύπτοντας το γεγονός ότι φορτώνουν τις πλατφόρμες των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών, με ακίνητα. Τι θα πουν όταν θα αποκαλυφθεί το πραγματικό σκάνδαλο με την εισφορά του νόμου 128/75 ; Ακόμη δεν έγινε γνωστό που πήγαν τα 10 δις ευρώ που πλήρωσαν οι δανειολήπτες- φορολογούμενοι. Από το 2016 μέχρι και σήμερα , με τα χρήματα της  συγκεκριμένης εισφοράς , η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ , απ’ τη μία, πράττει κοινωνική πολιτική και , απ’ την  άλλη, παίρνει τα σπίτια των δανειοληπτών, μέσω των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών”.

LEAVE A REPLY