Σύσταση Ταμείου χρηματοδότησης των επενδύσεων του αγροτικού τομέα ανακοίνωσε ο ΥΠΑΑΤ, Β.Αποστόλου,...

Σύσταση Ταμείου χρηματοδότησης των επενδύσεων του αγροτικού τομέα ανακοίνωσε ο ΥΠΑΑΤ, Β.Αποστόλου, στα εγκαίνια της 27ης Agrotica

507
SHARE

Τη σύσταση Ταμείου χρηματοδότησης και στήριξης των επενδύσεων του αγροτικού τομέα ανακοίνωσε σήμερα από τη Θεσσαλονίκη ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Βαγγέλης Αποστόλου, εγκαινιάζοντας νωρίτερα απόψε την 27η Διεθνή Έκθεση Γεωργικών Μηχανημάτων, Εξοπλισμού και Εφοδίων AGROTICA.
Το Ταμείο, κατά τον ίδιο, έχεις ως στόχο να εξασφαλίσει την απαραίτητη στήριξη της ιδίας συμμετοχής των δικαιούχων του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2014 – 2020, με πόρους από 3% έως 7% των συνολικών πόρων του ΠΑΑ, ώστε να διευκολυνθεί η υλοποίηση επενδύσεων σε μέτρα όπως της μεταποίησης, των σχεδίων βελτίωσης και των ιδιωτικών δράσεων του LEADER. Στη κατεύθυνση αυτή θα αξιοποιηθούν τα αποτελέσματα της συνεργασίας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων.
Μεταξύ άλλων, ο  Υπουργός υπογράμμισε επίσης πως οι στρατηγικοί στόχοι του ΥΠΑΑΤ για το έτος 2018 επικεντρώνονται στην ενεργοποίηση  σημαντικών μέτρων (δομές Συμβουλευτικής Υποστήριξης παραγωγών, Συνεργασίας, ανάδειξης της Ποιότητας, χρηματοδοτικά εργαλεία κ.ά), που θα συμβάλλουν στην ανάπτυξη βασικών δομών υποστήριξης των παραγωγών και στη διαρθρωτική ανασυγκρότηση του αγροτικού τομέα.

Τις μεγάλες δυνατότητες του αγροτικού κλάδου και την ώθηση που μπορεί να δώσει στην ελληνική οικονομία αποτυπώνουν τα αυξημένα μεγέθη της φετινής Agrotica, όπως τόνισε ο πρόεδρος της ΔΕΘ-Helexpo, Τάσος Τζήκας, σημειώνοντας πως η εξωστρέφεια είναι η μεγάλη ευκαιρία για τον πρωτογενή τομέα.

Τον αγροτικό χαρακτήρα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας υπογράμμισε από την πλευρά του ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Οικονομίας, Φάνης Παπάς, σημειώνοντας πως παράγει το 26,6% του αγροτικού ΑΕΠ και εξάγει πάνω από το ένα τρίτο των εξαγόμενων προϊόντων της χώρας από τον πρωτογενή τομέα.

Με τη σειρά του ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης, Χρήστος Μέτιος, χαρακτήρισε ιδιαίτερα σημαντική την Agrotica, ενώ τόνισε πως και η δική του Περιφέρεια είναι κατεξοχήν αγροτική, σημειώνοντας πως η διοίκησή της σχεδιάζει και υλοποιεί ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα για την αγροτική ανάπτυξη, αφού είναι επιτακτική ανάγκη η στήριξη του πρωτογενούς τομέα.

«Η καρδιά του πρωτογενούς τομέα χτυπά σήμερα στη Θεσσαλονίκη και στην Agrotica» σημείωσε από την πλευρά του ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Κώστας Μπακογιάννης, τονίζοντας πως η Περιφέρειά του δεν θα μπορούσε να λείπει από τη διοργάνωση, με δεδομένο τον αγροτικό της χαρακτήρα.

 Η 27η Agrotica, που θα διαρκέσει έως τις 4 Φεβρουαρίου, καλύπτει συνολικά πάνω από 39.000 τ.μ. στεγασμένων εκθεσιακών εγκαταστάσεων, ενώ οι εκθέτες της ανέρχονται σε 1.950 από 45 χώρες (άμεσοι και έμμεσοι).

LEAVE A REPLY