Σ.Φάμελλος.”Τέτοιες μέθοδοι χρησιμοποιούνταν μόνο από κουκουλοφόρους την περίοδο της κατοχής”

Σ.Φάμελλος.”Τέτοιες μέθοδοι χρησιμοποιούνταν μόνο από κουκουλοφόρους την περίοδο της κατοχής”

417
SHARE

Με μεθόδους που χρησιμοποιούσαν οι κουκουλοφόροι την περίοδο της κατοχής ταύτισε ο αναπληρωτής υπουργός περιβάλλοντος και ενέργειας Σωκράτης Φάμελλος το περιστατικό με της αναρτήσεις αφισών σε πόλεις της Βόρειας Ελλάδας και στην Θεσσαλονίκη οι οποίες απεικόνιζαν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, των ΑΝΕΛ και του Ποταμιού, που δήλωσαν ότι τάσσονται υπέρ της συμφωνίας των Πρεσπών και θα ψηφίσουν υπέρ αυτής όταν έρθει στο ελληνικό κοινοβούλιο, με το ερώτημα “εσύ θα προδώσεις της Μακεδονίας μας;”.
Ο κ.Φάμελλος που είδε το πρόσωπο του ανάμεσα σε αυτά που βρέθηκαν στις αναρτημένες αφίσες δήλωσε σε τηλεοπτικό σταθμό “είναι γεγονός ότι τέτοιες μεθόδους χρησιμοποιούσαν μόνο οι κουκουλοφόροι την περίοδο της κατοχής όταν έδιδαν αγωνιστές της αντίστασης και της δημοκρατίας στους Γερμανούς κατακτητές και επαναλήφθηκε αυτό την περίοδο της διδακτορίας. Έχουμε συνηθίσει όμως όταν το παλιό πολιτικό σύστημα εγκλωβίζεται και ιδιαίτερα όταν έχει ακροδεξιές εκφράσεις αυτή η πολιτική, να έχουμε δυστυχώς τέτοιες εξάρσεις στη χώρα μας. Σε κάθε περίπτωση όμως αυτά είναι μαύρα εργαλεία και μαύρες σελίδες. Δυστυχώς αποδεικνύουν ποιος δεν νοιάζεται για την Μακεδονία, γιατί εάν κάποιος νοιάζεται για τη Μακεδονία θα έπρεπε να είχε ανοίξει τη σήραγγα των Τεμπών εδώ και πολλά χρόνια, θα έπρεπε να έχει ξεκολλήσει το μετρό, να έχει λύση το θέμα με το στρατόπεδο Παύλου Μελά ή με το γήπεδο του ΠΑΟΚ. Βλέπετε όμως όλα αυτά δεν είχαν γίνει στην πόλη μας και το ποιος νοιάζεται πραγματικά για τη πόλη μας φαίνεται τα τελευταία τρία χρόνια και τους ενοχλεί όλους αυτούς τους όψιμους Μακεδονομάχους”.

Υπενθυμίζουμε πως σε έξι συλλήψεις αφισοκολλητών, δύο στην Κοζάνη, δύο στα Γρεβενά και δύο στη Θεσσαλονίκη, προχώρησε η αστυνομία για τις αφίσες κατά βουλευτών που στηρίζουν την Συμφωνία των Πρεσπών.

LEAVE A REPLY