Thursday , 25 April 2024

Τάκης Θεοδωρικάκος από Έβρο: “Επεκτείνουμε τον φράχτη και καθιστούμε απροσπέλαστα τα σύνορα της Ελλάδας και της Ευρώπης με την Τουρκία”

Μήνυμα ενότητας και αλληλεγγύης για την αποφασιστική φύλαξη των ευρωπαϊκών συνόρων με την Τουρκία στον Έβρο έστειλε κατά τη συνάντηση που είχε στην Αλεξανδρούπολη ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος με 27 πρέσβεις από χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Περιγράφοντας την κατάσταση που επικρατεί στα ελληνοτουρκικά σύνορα, ο κ.Θεοδωρικάκος αποκάλυψε ότι πέρυσι απετράπη η είσοδος 260.000 παρανόμων μεταναστών ενώ συνελήφθησαν περί τους 1.500 διακινητές.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρέθεσε καθημερινά περίπου 300-400 παράνομοι μετανάστες αποτρέπονται από τις ελληνικές αρχές φύλαξης των συνόρων να περάσουν στη χώρα μας.

Επιπλέον, αναφέρθηκε στον θετικό ρόλο της Frontex και ανακοίνωσε ότι μέσα στο 2023 η συνοριοφυλακή μας θα ενισχυθεί με άλλα 400 άτομα.

Όσον αφορά τον περιορισμό της παράνομης μετανάστευσης, ο κ. Θεοδωρικάκος ενημέρωσε τους ευρωπαίους διπλωμάτες ότι η κυβέρνηση προχωρά στην αναβάθμιση των μέτρων προστασίας στα σύνορα, μέσω της υλοποίησης του σχεδίου «Ακρίτας».

“Η ασφάλεια της πατρίδας μας και των Ελλήνων, αλλά και η ασφάλεια όλης της Ευρώπης προϋποθέτει την αποτελεσματική φύλαξη των συνόρων. Γι’ αυτό όλοι οφείλουμε στήριξη και αλληλεγγύη τους στους ακρίτες μας! Επεκτείνουμε τον φράχτη και καθιστούμε απροσπέλαστα τα σύνορα της Ελλάδας και της Ευρώπης με την Τουρκία”, δήλωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη και ανακοίνωσε την κατασκευή άλλων 35 χιλιομέτρων του φράχτη στον Έβρο, ο οποίος επί του παρόντος εκτείνεται σε 37,5 χιλιόμετρα.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *