Τάσος Πετρόπουλος: Η εθνική σύνταξη θα αυξάνεται με την αύξηση του ΑΕΠ...

Τάσος Πετρόπουλος: Η εθνική σύνταξη θα αυξάνεται με την αύξηση του ΑΕΠ – Λιγότερες από 100.00 οι εκκρεμούσες συντάξεις

441
SHARE

Λιγότερες από 100.000 συντάξεις απομένουν να αποδοθούν, δήλωσε από το Βόλο προσερχόμενος στο συνέδριο του Ομίλου Καρεκλίδη για την Ανάπτυξη της Μαγνησίας σε ορίζοντα 20ετίας, ενώ από το βήμα του συνεδρίου ανακοίνωσε πως η εθνική σύνταξη θα αυξάνεται με την αύξηση του ΑΕΠ.

Ο ΕΦΚΑ, σύμφωνα με τον κ.Πετρόπουλο, παρουσίασε πλεόνασμα πολλών εκατομμυρίων τον περασμένο Σεπτέμβριο μετά τον εξορθολογισμό και την σωστή διαχείριση που έχει επέλθει στον νεοσύστατο οργανισμό.

Κατά τον ίδιο, η κοινωνική ασφάλιση είναι πολύ μεγάλος βραχίονας της οικονομικής ανάπτυξης και ανακοίνωσε πως η εθνική σύνταξη θα αυξάνεται με την αύξηση του ΑΕΠ.
“Η ΝΔ θέλει να αναπτύξει την ιδιωτική ασφάλιση αλλά για μας αυτό δεν είναι επιλογή” πρόσθεσε σχετικά.
Σημείωσε, επίσης, πως η Κυβέρνηση άλλαξε τους δείκτες της οικονομίας που παρέλαβε και θα αλλάξουν οι ασφαλιστικές κλίμακες στα εισοδήματα από 25 έως 70 χιλιάδες ευρώ, το 2018, γιατί σήμερα υπάρχει επιβάρυνση.
“Η αντιδικία με τη ΝΔ οφείλεται στο γεγονός ότι έχουμε άλλο πρόταγμα πολιτικό για την κοινωνική ασφάλιση. Εμείς θεωρούμε την κοινωνική ασφάλιση σημαντικό πυλώνα της οικονομίας”, ανέφερε και κατηγόρησε τη ΝΔ ότι επί των ημερών της έφυγαν δισεκατομμύρια στα νησιά του Παραδείσου και ότι “είναι σκανδαλώδες να μιλάει ο κ. Σταϊκούρας όταν βλέπουνε τόσα γεγονότα για τη φυγή κεφαλαίων από τη χώρα. Καλύτερα θα ήταν να σιωπά”, απαντώντας στη δριμεία κριτική που είχε ασκήσει στην Κυβέρνηση νωρίτερα από το ίδιο βήμα ο τομεάρχης Οικονομικών της Ν.Δ.
“Η χώρα βγαίνει από την κρίση και το επόμενο βήμα είναι η μείωση του χρέους. Η έξοδος από τα μνημόνια είναι γεγονός”, κατέληξε.

LEAVE A REPLY