Friday , 19 April 2024

Τέλη κυκλοφορίας 2023: Εκπνέει η προθεσμία της παράτασης

Όπως ανακοινώθηκε από τον υφυπουργό Οικονομικών Απόστολο Βεσυρόπουλο στις 28 Φεβρουαρίου 2023 λήγει η παράταση της πληρωμής για τα τέλη κυκλοφορίας 2023 των αυτοκινήτων αλλά και για όσους ιδιοκτήτες θέλουν να θέσουν τα οχήματά τους σε ακινησία. Υπενθυμίζεται πως, εκτός από την πλατφόρμα MyCar, οι ιδιοκτήτες οχημάτων μπορούν να εκτυπώσουν τα τέλη κυκλοφορίας μέσω της πλατφόρμας της ΑΑΔΕ. Σε αυτήν δεν χρειάζεται να γίνει χρήση των κωδικών TAXISnet. Απλώς καταχωρείτε τον ΑΦΜ, τον αριθμό κυκλοφορίας του οχήματος και το έτος των τελών κυκλοφορίας, δηλαδή το 2023.
Σε διαφορετική περίπτωση έρχονται πρόστιμα. Το μέτρο για τα τέλη κυκλοφορίας με τον μήνα προβλέπει ότι αν κάποιος επανακυκλοφορήσει το όχημά του για ένα μήνα θα πληρώσει το 1/12 των τελών κυκλοφορίας, για δύο μήνες τα 2/12, για 3 μήνες τα 3/12 για 4 μήνες τα 4/12 και ούτω καθεξής.


Πώς θα τα πληρώσετε
• Μέσω των μηχανημάτων αυτόματων συναλλαγών που βρίσκονται στις τράπεζες. Σε αυτή την περίπτωση θα σας ζητηθεί το QR Code, το εικονίδιο δηλαδή που βρίσκεται πάνω δεξιά στο ειδοποιητήριο.
• Μέσω Web Banking εφόσον έχετε πρόσβαση στην διαθέσιμη, από την τράπεζά σας, εφαρμογή. Σε αυτή την περίπτωση θα σας ζητηθεί ο κωδικός RF. Είναι ο 23ψήφιος αριθμός που βρίσκεται στο κέντρο του ειδοποιητηρίου αμέσως μετά τα γράμματα «RF».
• Τέλος, μπορείτε να μεταβείτε στην πλησιέστερη τράπεζα ή σε κάποιο υποκατάστημα των ΕΛΤΑ και να πληρώσετε στο ταμείο έχοντας εκτυπώσει εκ των προτέρων το ειδοποιητήριο.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *