Τέλος από αύριο οι ματαιώσεις πτήσεων στο αεροδρόμιο “Μακεδονία” της Θεσσαλονίκης

Τέλος από αύριο οι ματαιώσεις πτήσεων στο αεροδρόμιο “Μακεδονία” της Θεσσαλονίκης

4660
SHARE

Τέλος στην ταλαιπωρία των επιβατών του αεροδρομίου “Μακεδονία” της Θεσσαλονίκης αναμένεται να βάλει η επαναλειτουργία του συστήματος ενόργανης προσγείωσης ILS 2, στον κεντρικό διάδρομο 16-34.

Αφορμή στάθηκε η ολοκλήρωση των εργασιών στη διασταύρωση των διαδρόμων 16-34 και 10-28 στο αεροδρόμιο “Μακεδονία” και η παράδοση του έργου σε λειτουργία.

“Αύριο, Τετάρτη παραδίδεται σε χρήση ο κεντρικός διάδρομος 16-34, ο οποίος σταμάτησε να λειτουργεί από το Νοέμβριο του 2017, οπότε και ξεκίνησαν οι εργασίες για την κατασκευή της τομής στο παράλληλο διάδρομο 10-28”, δήλωσε στην TV100 ο υπάλληλος της ΥΠΑ, Ηρακλής Παπιόπουλος.

Όπως τονίζουν παράγοντες της τουριστικής αγοράς, το συγκεκριμένο έργο θα συμβάλλει στην αποκατάσταση της λειτουργίας του αεροδρομίου, μετά το μπαράζ των ακυρώσεων και των καθυστερήσεων στις πτήσεις που καταγράφηκε το προηγούμενο διάστημα, λόγω ομίχλης.

“Θεωρούμε ότι θα επιστρέψουν στη Θεσσαλονίκη οι αεροπορικές εταιρίες, οι οποίες όλο αυτό το διάστημα είχαν ως τελικό προορισμό των πτήσεων περιφερειακά αεροδρόμια”, τόνισε ο πρόεδρος της Ένωσης Τουριστικών Γραφείων Μακεδονίας-Θράκης, Βύρων Θεολόγης.

Παράλληλα, σε εξέλιξη είναι οι εργασίες που αφορούν την αναβάθμιση αντοχής του χερσαίου τμήματος και την επέκταση του διαδρόμου προσαπογειώσεων αεροσκαφών 10-28,ένα έργο το οποίο αναμένεται να ολοκληρωθεί στα τέλη του έτους.

Οι εργασίες αναβάθμισης του αεροδρομίου “Μακεδονία”, θα ολοκληρωθούν σε διάστημα 48 μηνών και περιλαμβάνουν έργα ανάπτυξης των υποδομών, με τη Fraport Greece να προβλέπεται ότι θα επενδύσει το ποσό των 330 εκατ. ευρώ μέχρι το 2021.

LEAVE A REPLY