«Τέλος»(;) στις εκδρομές προς Αδριανούπολη και Κωνσταντινούπολη βάζουν οι τουριστικοί πράκτορες της...

«Τέλος»(;) στις εκδρομές προς Αδριανούπολη και Κωνσταντινούπολη βάζουν οι τουριστικοί πράκτορες της Θράκης

5926
SHARE

Με «μποϊκοτάζ» κατά δημοφιλών προορισμών της Τουρκίας απειλούν οι ταξιδιωτικοί πράκτορες της Θράκης, ως απάντηση στην κράτηση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών από τις αρχές της γειτονικής χώρας.

Όπως αποκαλύπτει το thesseconomy.gr, οι ιδιοκτήτες των τουριστικών γραφείων της Θράκης φέρονται αποφασισμένοι να «αφαιρέσουν» την Αδριανούπολη και την Κωνσταντινούπολη από το πρόγραμμα, τόσο των ημερήσιων, όσο και των εβδομαδιαίων εκδρομών.

«Μετά τη σύλληψη των δύο Ελλήνων στρατιωτικών, μόλις ένα τουριστικό λεωφορείο  ανά εβδομάδα πραγματοποιεί οργανωμένες εκδρομές από Ξάνθη, Αλεξανδρούπολη, Κομοτηνή και Ορεστιάδα προς τις δύο πόλεις», δήλωσε ο πρόεδρος της Ένωσης Τουριστικών Γραφείων Μακεδονίας-Θράκης, Βύρων Θεολόγης και επισήμανε πως μέχρι και τα τέλη Φεβρουαρίου, πέντε λεωφορεία από τη Θράκη πραγματοποιούσαν εβδομαδιαίες εκδρομές προς την Αδριανούπολη και την Κωνσταντινούπολη.

Όπως είναι φυσικό, η εξέλιξη αυτή έχει επίπτωση και στην ασθμαίνουσα τουρκική οικονομία, μετά την πρόσφατη υποβάθμιση της από τον οίκο Moody’s.

«Αν αναλογιστεί κανείς ότι 25.000 άτομα από τη Θεσσαλονίκη επισκέπτονταν ετησίως, Κωνσταντινούπολη και Αδριανούπολη και ο μέσος όρος της παραμονής για τον καθένα ανέρχονταν στα 100 ευρώ, αντιλαμβάνεστε ότι μιλάμε για απώλεια εσόδων τουλάχιστον 2,5 εκατ. ευρώ», τόνισε ο κ. Θεολόγης.

LEAVE A REPLY