Friday , 19 April 2024

Τέρμα τα “mini lockdowns” και οι απαγορεύσεις κυκλοφορίας και μουσικής στις “κόκκινες” περιοχές – Πλήρης ελευθερία σε χώρους εμβολιασμένων

Δεν θα επισύρει από εδώ και στο εξής ο χαρακτηρισμός περιοχών ως επιδημιολογικά “κόκκινες” τη λήψη επιπλέον μέτρων, όπως ανακοίνωσε σήμερα το μεσημέρι ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, παρουσιάζοντας παράλληλα τις νέες “ελευθερίες” που θα απολαμβάνουν οι πλήρως εμβολιασμένοι πολίτες, σε αντίθεση με τους ανεμβολίαστους που μένουν εκτός πολλών δραστηριοτήτων.

Βάσει της παραπάνω απόφασης, δεν υπάρχει πλέον, όπως τόνισε ο υπουργός Υγείας, απαγόρευση κυκλοφορίας στις “κόκκινες” περιοχές από τη 1 μετά τα μεσάνυχτα μέχρι τις 6 τα ξημερώματα, ούτε απαγόρευση αναπαραγωγής μουσικής στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Eιδικότερα, στους αμιγείς χώρους με εμβολιασμένους δεν θα υπάρχει κανένας περιορισμός, ενώ για το προσωπικό θα υπάρχουν όλα τα μέτρα τα οποία προβλέπονται και στους μεικτούς χώρους θα συνεχίσουν να ισχύουν οι ίδιοι κανόνες. Τα επιδημιολογικά δεδομένα θα αξιολογούνται συνεχώς, με τους εμβολιασμένους να επιστρέφουν στην κανονικότητα που υπήρχε προ κορονοϊού.

“Η επιτροπή είναι το επιστημονικό όργανο που γνωμοδοτεί στην Πολιτεία και το σεβόμαστε”, ανέφερε ο κ. Πλεύρης.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *