Τέσσερα Greek Exports Awards για τη ΜΕΒΓΑΛ

Τέσσερα Greek Exports Awards για τη ΜΕΒΓΑΛ

585
SHARE

Με τέσσερα βραβεία τιμήθηκε η ΜΕΒΓΑΛ στην εκδήλωση Greek Exports Awards 2017.

Η ΜΕΒΓΑΛ ξεχώρισε και στις τέσσερις κατηγορίες βραβείων που ήταν υποψήφια:Top Industrial Export Company (Χρυσό Βραβείο), Top Branded Export Product (Χρυσό βραβείο για το προϊόν MEVGAL Lactose Free Greek Yogurt 10% fat), Top Greek Export Company (Ασημένιο Βραβείο) και Top Innovation in Exports (Ασημένιο Βραβείο).

H εξαγωγική πορεία της ΜΕΒΓΑΛ το 2017 περιλαμβάνει είσοδο σε νέες αγορές, όπως η Γαλλία, η Λετονία και το Βέλγιο, με την τοποθέτηση προϊόντων της σε αλυσίδες λιανικής. Ακόμη, εντυπωσιακή αύξηση παρουσιάζουν τα μερίδια της εταιρείας, ιδιαίτερα στα προϊόντα γιαούρτης, σε Νορβηγία (leader στην τοπική αγορά στο Authentic Greek yogurt), Γερμανία (market leader με βάση στοιχεία Nielsen), Αυστρία, Ισπανία, και Ουκρανία. Στις χώρες αυτές η ΜΕΒΓΑΛ κατέχει πολύ σημαντική παρουσία, είτε με επώνυμα είτε με προϊόντα γιαούρτης ιδιωτικής ετικέτας (private label).

Παράλληλα, και στην άλλη όχθη του Ατλαντικού είναι παρούσα με το γιαούρτι της σε yogurt bars, ενώ στις ΗΠΑ αυξάνεται και η διείσδυση της φέτας, στην οποία η εταιρεία έχει παράδοση 67 χρόνων.

Τα προϊόντα ΜΕΒΓΑΛ έχουν λάβει σημαντικές διεθνείς διακρίσεις για το 2017, με πιο πρόσφατη το βραβείο καινοτομίας στο “Anuga Taste Innovation” για το γιαούρτι Harmony Gourmet με μέντα και dark chocolate. Ακόμη ήταν η μοναδική ελληνική γαλακτοβιομηχανία που βραβεύτηκε με βραβείο καινοτομίας (Innovation Award Wabel 2017) για το Lactose Free γιαούρτι, στο Wabel Chilled & Dairy Summit, που πραγματοποιήθηκε φέτος στο Παρίσι, ενώ 7 ακόμη προϊόντα της ξεχώρισαν στα Βραβεία Ανώτερης Γεύσης 2017 (Superior Taste Award 2017), την ετήσια διοργάνωση του Διεθνούς Ινστιτούτου Γεύσης και Ποιότητας -iTQi- με έδρα τις Βρυξέλλες. Οι εξαγωγές της ΜΕΒΓΑΛ, με παρουσία σε 36 χώρες, ξεπερνούν το 30% του συνολικού κύκλου εργασιών της εταιρείας και είναι μία από τις σημαντικότερες εξαγωγικές επιχειρήσεις της Ελλάδας, αφού 1 στα 5 γιαούρτια που εξάγει η χώρα μας φέρει την υπογραφή ΜΕΒΓΑΛ.

LEAVE A REPLY