Τέσσερις νεκροί από πυρκαγιές σε αγροτικές εκτάσεις- ΕΔΕ για τις συνθήκες θανάτου...

Τέσσερις νεκροί από πυρκαγιές σε αγροτικές εκτάσεις- ΕΔΕ για τις συνθήκες θανάτου του 46χρονου πυροσβέστη

632
SHARE

«Φως» στις συνθήκες κάτω από τις οποίες ο 46χρονος πυροσβέστης, Δημήτρης Τσαλής έχασε τη ζωή του, κατά την διάρκεια κατάσβεσης φωτιάς σε βιομηχανική μονάδα στο Καλοχώρι, θα επιχειρήσει να ρίξει η ένορκη διοικητική εξέταση (ΕΔΕ) της Πυροσβεστικής.

Ο άτυχος πυροσβέστης έχασε τις αισθήσεις του, κατά την διάρκεια της επιχείρησης.

«Παρά τις προσπάθειες των συναδέλφων του να τον επαναφέρουν με την μέθοδο της καρδιοπνευμονικής αναζωογόνησης (ΚΑΡΠΑ), αυτό δεν κατέστη εφικτό, με αποτέλεσμα να αφήσει την τελευταία του πνοή στο σημείο», δήλωσε ο συντονιστής επιχειρήσεων του πυροσβεστικού σώματος, υποστράτηγος Σπύρος Βαρσάμης.

Συλλυπητήρια μηνύματα για το θάνατο του 46χρονου πυροσβέστη απέστειλαν η πολιτική και πολιτειακή ηγεσία καθώς και ο αρχηγός της πυροσβεστικής υπηρεσίας.  

Η κηδεία του Δημήτρη Τσαλή θα τελεστεί στις 2 το μεσημέρι στον ιερό ναό του Αγίου Ραφαήλ στα Μετέωρα Θεσσαλονίκης.

«Πονοκέφαλος» για την πυροσβεστική οι φωτιές σε αγροτικές εκτάσεις

Ωστόσο, σύμφωνα με αξιωματικούς της πυροσβεστικής, η φωτιά ξεκίνησε από αγροτική έκταση και συγκεκριμένα, φέρεται να σχετίζεται με την καύση ξερών χόρτων.
«Το τελευταίο διάστημα, τέσσερις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από την καύση ξερών χόρτων σε χωράφια», αποκάλυψε ο κ. Βαρσάμης ενώ υπογράμμισε πως δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις όπου κλήθηκε να επέμβει η πυροσβεστική, λόγω επέκτασης της πυρκαγιάς.

Η πλέον χαρακτηριστική περίπτωση είναι το Μάτι της Αττικής, όπου σύμφωνα με το σχετικό πόρισμα υπεύθυνος για την εκδήλωση της φονικής πυρκαγιάς που στοίχισε τη ζωή σε 100 ανθρώπους ήταν κάτοικος της περιοχής, ο οποίος επιχείρησε να κάψει ξερά χόρτα.

Σύμφωνα με το νόμο, το διάστημα από 1η Μαΐου έως 31 Οκτωβρίου απαγορεύεται οποιαδήποτε καύση ξηρών χόρτων, ξηρών κλαδιών, είτε είναι κοντά σε δάσος, είτε μέσα στον ιστό της πόλης.

LEAVE A REPLY