Thursday , 18 April 2024

Ταμείο Ευρωπαϊκής Οικονομικής Κυριαρχίας για την στήριξη των αδύναμων οικονομιών, προτείνει ο Νίκος Ανδρουλάκης

Tη δημιουργία ενός Ταμείου Ευρωπαϊκής Οικονομικής Κυριαρχίας, το οποίο θα στηρίξει τις αδύναμες οικονομίες με έμφαση στην παραγωγική τους βάση και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, πρότεινε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης.

Μιλώντας στην Προσύνοδο των ηγετών του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος (PES) στις Βρυξέλλες, ο κ. Ανδρουλάκης τόνισε ότι δέκα χρόνια μετά τη μεγάλη οικονομική κρίση και εν μέσω της ενεργειακής περιπέτειας η Ευρώπη έχει χρέος να πάρει γρηγορότερα αποφάσεις αλληλεγγύης.

“Επίσης, πρέπει να προχωρήσουμε στη στήριξη του κοινωνικού κράτους, της Υγείας, της Παιδείας και σε προγράμματα κοινωνικών κατοικιών γιατί ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα της εποχής μας είναι το κόστος διαβίωσης καθώς τα ενοίκια αυξάνονται καθημερινά”, δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής.

“Να υπάρχει δίκαιη κατανομή στο μεταναστευτικό”

Ως προς την ατζέντα του σημερινού Ευρωπαϊκού Συμβουλίου για το μεταναστευτικό, ο κ. Ανδρουλάκης σημείωσε την ανάγκη αναθεώρησης του Κανονισμού “Δουβλίνο ΙΙΙ”.

“Δεν μπορεί να συνεχίσει ο Κανονισμός “Δουβλίνο ΙΙΙ” να ρίχνει το βάρος στις πρώτες χώρες εισδοχής και γ’ αυτό πρέπει να αναθεωρηθεί. Να υπάρχει μια δίκαιη κατανομή ώστε οι χώρες να έχουν μόνιμα προγράμματα μετεγκατάστασης και η αίτηση ασύλου να γίνεται στο σύνολο της Ε.Ε. και όχι μόνο στην πρώτη χώρα.Αυτές οι πολιτικές θα μας κρατήσουν ενωμένους και οι ευρωπαϊκοί λαοί θα έχουν ένα καλύτερο μέλλον ευημερίας και προοπτικής”, υπογράμμισε.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *