Τα δικά τους “εγκαίνια” έκαναν οι αγρότες στην 27η Agrotica – Ένταση...

Τα δικά τους “εγκαίνια” έκαναν οι αγρότες στην 27η Agrotica – Ένταση στη ΧΑΝΘ και στη Θέρμη

1620
SHARE

Τα δικά τους εγκαίνια έκαναν οι αγρότες από τα μπλόκα της Χαλκηδόνας και της Θέρμης στην 27η Agrotica, όπου πραγματοποίησαν συγκέντρωση και δεν έλειψε και η ένταση με τις δυνάμεις των ΜΑΤ.

Λίγο μετά τη 1 το μεσημέρι οι αγρότες συγκεντρώθηκαν με τα τρακτέρ τους στην πύλη της ΧΑΝΘ. Όταν ομάδα αγροτών θέλησαν να μπουν στο περίπτερο 8 (Συνεδριακό Κέντρο “Νικόλαος Γερμανός”), οι αστυνομικές δυνάμεις προσπάθησαν να τους εμποδίσουν αλλά τελικά εισήλθαν, ενώ συμβολικά έκοψαν τη δική τους κορδέλα και έκαναν τα δικά τους εγκαίνια στην Έκθεση.

Τα επίσημα εγκαίνια της Agrotica από τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, Βαγγέλη Αποστόλου, είναι προγραμματισμένα για τις 7 μ.μ.

Γύρω στις 4 το απόγευμα οι αγρότες με τα τρακτέρ τους αναχώρησαν , οι μεν της Θέρμης προς ανατολικά, οι δε της Χαλκηδόνας προς δυτικά.

Ένταση μεταξύ αγροτών και αστυνομικών δυνάμεων σημειώθηκε και νωρίτερα, όταν ομάδα αγροτών προσπάθησε να παραστεί για νμα διαμαρτυρηθεί προς τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης στα εγκαίνια της Τράπεζας Διατήρησης Γενετικού Υλικού, που πραγματοποιήθηκαν σήμερα, στο Ινστιτούτο Γενετικής Βελτίωσης και Φυτογενετικών Πόρων του ΕΛΓΟ – ΔΗΜΗΤΡΑ, στη Θέρμη Θεσσαλονίκης, αλλά δεν τους επετράπη η είσοδος.

 

LEAVE A REPLY