Τα πιο σπάταλα υπουργεία

Τα πιο σπάταλα υπουργεία

324
SHARE
Ta pio spatala ypourgeia

Μπορεί οι δαπάνες του κρατικού προϋπολογισμού το πρώτο τρίμηνο του έτους να είναι μειωμένες κατά 6,1% ή κατά 678 εκατ. ευρώ συγκριτικά με τον στόχο, όπως προκύπτει από τα στοιχεία που έδωσε το υπουργείο Οικονομικών, όμως, υπάρχουν υπουργεία και φορείς που παρουσιάζουν υπερβάσεις δαπανών άνω του 10% συγκριτικά με τον τριμηνιαίο στόχο.

Πρόκειται για τα εξής υπουργεία και φορείς:

Ο φορέας (πρώην υπουργείο) Μακεδονίας και Θράκης κατά 0,2 εκατ. ευρώ ή κατά 12,2 % κυρίως λόγω υπερβάσεων που σχετίζονται με την εκτέλεση του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων πέραν της αρχικής εκτίμησης.

Το υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης κατά 17,8 εκατ. ευρώ ή κατά 164,3% που οφείλεται κυρίως στην εξόφληση υποχρεώσων πουν αφορούν το έργο ΣΥΖΕΥΞΙΣ 1

Το υπουργείο Εθνικής Αμυνας κατά 67,7 εκατ. ευρώ ή κατά 10,4% που οφείλονται κυρίως σε δαπάνες που έγιναν στο πλαίσιο αντιμετώπισης των προσφυγικών και μεταναστευτικών ροών.

Οι γενικές κρατικές δαπάνες κατά 130,7 εκατ. ευρώ ή κατά 11,2% που οφείλονται κυρίως σε ανάληψη απο 1.1.2017 χρέους του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών ύψους 293 εκατ ευρώ σύμφωνα με σχετικές υπουργικές αποφάσεις.

Το υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης κατά 700 εκατ. ή 10,1% που οφείλεται στην αύξηση απλήρωτων υποχρεώσεων που αφορούν το επίδομα αλλοδαπής οι οποίες θα εξοφληθούν εντός του επόμενου τριμήνου.

Το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής κατά 4,3 εκατ. ευρώ ή κατά 64,9% που οφείλεται κυρίως στην αύξηση απλήρωτων υποχρεώσεων του ΠΔΕ το πρώτο τρίμηνο του 2017 έναντι της 31.12.2016

Σημειώνεται ότι η παρακολούθηση της επίτευξης των τριμηνιαίων στόχων του προΰπολογισμού έχει θεσπιστεί προκειμένου να εντοπίζονται οι αποκλίσεις και να αποφασίζονται οι αναγκαίες παρεμβάσεις για την διόρθωσή τους.

LEAVE A REPLY