Friday , 19 April 2024

Τα Σκόπια άνοιξαν τα σύνορα με την Ελλάδα

Προθεσμία πέντε ωρών για να εγκαταλείψουν τη χώρα θα έχουν όσοι ξένοι πολίτες κινούνται οδικώς στη Βόρεια Μακεδονία.

Σύμφωνα με απόφαση της κυβέρνησης, οι ξένοι πολίτες θα μπορούν να εισέρχονται και να εξέρχονται της γειτονικής χώρας από έξι συνοριακές διελεύσεις: στην Μπογκορόντιτσα, στα σύνορα με την Ελλάδα, στους Ευζώνους Κιλκίς, στην Ταμπάνοβτσε, στα σύνορα με τη Σερβία, στη Ντέβε Μπάιρ, στα σύνορα με Βουλγαρία, στην Κιάφασαν, στα σύνορα με Αλβανία και στην Μπλάτσε, στα σύνορα με το Κόσοβο.

Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι όσοι θέλουν να ταξιδέψουν οδικώς στη γειτονική χώρα, θα πρέπει να συμπληρώσουν μια δήλωση στη συνοριακή διέλευση των Ευζώνων στην οποία θα αναγράφεται η ώρα εισόδου και θα την παραδίδουν στην επόμενη συνοριακή διέλευση όταν θα βγαίνουν από την σκοπιανή επικράτεια.

Στη διάρκεια της προθεσμία των πέντε ωρών, οι ξένοι πολίτες δεν πρέπει να εγκαταλείψουν τον αντίστοιχο αυτοκινητόδρομο ή τοπικό δρόμο που χρησιμοποιούν για τη διέλευσή τους από τη χώρα.

Όσον αφορά τα οφέλη που έχει για τη χώρα μας η απόφαση αυτή είναι πως οι ξένοι πολίτες θα μπορούν να εισέρχονται ανεμπόδιστα στην ελληνική επικράτεια, μέσω της γειτονικής χώρας.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *