Τα φορτίο με τα… ελαστικά αυτοκινήτων ήταν λαθραία τσιγάρα!

Τα φορτίο με τα… ελαστικά αυτοκινήτων ήταν λαθραία τσιγάρα!

405
SHARE

Σημαντική ποσότητα λαθραίων τσιγάρων εντοπίστηκε χτες (16/1) από το Τμήμα Δίωξης Λαθρεμπορίου του Α’ Τελωνείου Θεσσαλονίκης, το οποίο, αξιοποιώντας την τοπική ανάλυση κινδύνου, προέβη σε εκ των υστέρων φυσικό έλεγχο εμπορευματοκιβωτίου, που έφθασε στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης από τον λιμένα Shekou της Κίνας, και είχε ως δηλωθέν εμπόρευμα «ελαστικά αυτοκινήτων».

Από τον έλεγχο που διενεργήθηκε, αρχικά εξωτερικά από το σκύλο ανιχνευτή καπνικών της Υπηρεσίας, «ΧΑΚΕΡ», και στη συνέχεια καθολικά από τους ελεγκτές της Δίωξης Λαθρεμπορίου, διαπιστώθηκε η ύπαρξη τσιγάρων στο σύνολο του εμπορευματοκιβώτιου. Από την καταμέτρηση του περιεχομένου του εντοπίστηκαν συνολικά 10.495.000 τεμάχια τσιγάρων, οι αναλογούσες δασμοφορολογικές επιβαρύνσεις των οποίων
ανέρχονται στο ποσό των δύο 2.053.420,32 ευρώ.
Όπως αναφέρει η ΑΑΔΕ (Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων) στην ανακοίνωσή της, η υπηρεσία προχώρησε στην κατάσχεση του συνόλου των λαθραίων τσιγάρων, ως αντικείμενο λαθρεμπορίας, καθώς και του εμπορευματοκιβωτίου, ως μέσου μεταφοράς των λαθρεμπορευμάτων. Για την υπόθεση ενημερώθηκε σχετικά η Εισαγγελέας Θεσσαλονίκης.

LEAVE A REPLY