Τελεσίγραφο Ζάεφ: Πρόωρες εκλογές εάν δεν επικυρωθούν από τη Βουλή οι συνταγματικές...

Τελεσίγραφο Ζάεφ: Πρόωρες εκλογές εάν δεν επικυρωθούν από τη Βουλή οι συνταγματικές αλλαγές-Βλέπει πλειοψηφίες μόνο όπου τον συμφέρει

662
SHARE

Την…πάπια έκανε ο ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ, Ζόραν Ζάεφ, όσον αφορά τη μεγάλη αποχή των πολιτών της πΓΔΜ από το δημοψήφισμα για τη Συμφωνία των Πρεσπών και έσπευσε στις πρώτες του δηλώσεις να τονίσει ότι η πλειοψηφία όσων συμμετείχαν ψήφισαν υπέρ του “ναι” και να θέσει θέμα πρόωρων εκλογών εάν η αξιωματική αντιπολίτευση και η Βουλή δεν σεβαστούν αυτήν την “πλειοψηφία”.  Η συνολική συμμετοχή δεν ξεπέρασε το 34,09% του εκλογικού σώματος της γειτονικής χώρας, παρόλα αυτά ο κ.Ζάεφ επιλεκτικά βλέπει πλειοψηφίες μόνο μεταξύ όσων συμμετείχαν στο δημοψήφισμα και όχι την ισχυρή πλειοψηφία που γύρισε την πλάτη στη διαδικασία.

Κατά τον ίδιον, “η θέληση των πολιτών πρέπει να γίνει σεβαστή από όλους”  και ο ίδιος προχωρά με την πλειοψηφία, η οποία τάχθηκε υπέρ του “ναι”. Οι πολίτες που ψήφισαν ενέκριναν σε μεγάλο ποσοστό τη συμφωνία των Πρεσπών και την ένταξη της χώρας στην ΕΕ και στο ΝΑΤΟ”.

Στο πλαίσιο αυτό ο πρωθυπουργός της γειτονικής χώρας κάλεσε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης VMRO και τους βουλευτές του να στηρίξουν τις συνταγματικές αλλαγές στη Βουλή. “Πρέπει να περάσουμε πλέον στην πολιτική δραστηριότητα στο κοινοβούλιο. Πρέπει το VMRO να στηρίξει τις συνταγματικές αλλαγές διαφορετικά άλλος δημοκρατικός δρόμος δεν υπάρχει, παρά η προσφυγή στις κάλπες”, ανέφερε σχετικά.

Σύμφωνα με τα πρώτα επίσημα στοιχεία, στο 30% των εκλογικών τμημάτων υπέρ του “ναι” ψήφισε το 90,94% και υπέρ του “όχι” το 6,13%, ενώ στο 3% κινούνται τα άκυρα και λευκά ψηφοδέλτια.

LEAVE A REPLY