Τευτλοπαραγωγοί προς ΕΒΖ: Πρώτα εξόφληση και ξεκαθάρισμα προθέσεων και μετά σπορά

Τευτλοπαραγωγοί προς ΕΒΖ: Πρώτα εξόφληση και ξεκαθάρισμα προθέσεων και μετά σπορά

581
SHARE

Την πρόθεσή τους να μην προχωρήσουν στην κατάθεση αιτήσεων παραγωγής τεύτλων για το 2018, εάν πρώτα δεν εξοφληθούν τα 6,2 εκατ. ευρώ που τους οφείλει η Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης για το 2017 και εάν δεν πειστούν επίσης ότι είναι εξασφαλισμένο το αύριο για την ΕΒΖ εκφράζουν – όπως ήταν αναμενόμενο – εκπρόσωποι των περίπου 2.500 τευτλοπαραγωγών, απαντώντας στην πρόσκληση που τους απηύθυνε η διοίκηση της εταιρείας να καταθέσουν αιτήσεις έως το τέλος Φεβρουαρίου.

“Δεν θα κάνουμε αιτήσεις παραγωγής. Δεν ξέρουμε καν εάν θα λειτουργήσει φέτος η βιομηχανία” τόνισε σε σχετικές δηλώσεις του ο πρόεδρος τευτλοπαραγωγών Κεντρικής Μακεδονίας, Σάκης Πίππας, και έθεσε το εύλογο ερώτημα: “Αν εμείς σπείρουμε και μετά μας πουν ότι δεν θα λειτουργήσει η βιομηχανία, τι θα γίνει με την παραγωγή μας”;

Αίτημα των παραγωγών είναι να γίνει μια σοβαρή συζήτηση με “ανοιχτά χαρτιά” από πλευράς της διοίκησης της ΕΒΖ, όσον αφορά τις φήμες περί επικείμενου κλεισίματος του εργοστασίου της Ορεστιάδας και περί επιθυμίας της διοίκησης της εταιρείας για καλλιέργειες που  δεν θα ξεπερνούν τα 40.000 στρέμματα κ.ο.κ.

Κατά τους τευτλοπαραγωγούς, πάντως, η καλύτερη ποιότητα παραγωγής επιτυγχάνεται εάν σπείρουν στο διάστημα από τα μέσα Φεβρουαρίου μέχρι και 10 Μαρτίου, και όπως διαφαίνεται, φέτος θα χαθεί αυτή η δυνατότητα.

LEAVE A REPLY