Thursday , 28 March 2024

Τεχνητή κρίση με την Τουρκία αμέσως μετά τις εκλογές “βλέπει” ο Νουριέλ Ρουμπινί

Την πεποίθηση ότι η Τουρκία θα προκαλέσει τεχνητή κρίση με την Ελλάδα αμέσως μετά τις εκλογές “γιατί είναι βουτηγμένη στα χρέη”, εξέφρασε ο διεθνούς φήμης οικονομολόγος, Νουριέλ Ρουμπινί. 

Με αφορμή την συμμετοχή του στις εργασίες του 8oυ Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών ο κ. Ρουμπινί είπε ότι η χώρα μας κατέγραψε αξιοσημείωτη ανάπτυξη τα τελευταία τρία χρόνια, αναδιαρθρώνοντας τις τράπεζες, αν και εκτίμησε ότι θα πρέπει να κάνει περισσότερα στο θέμα της γραφειοκρατίας.

Σχετικά με τις προκλήσεις που καλείται να αντιμετωπίσει η ανθρωπότητα, ο γνωστός οικονομολόγος υπογράμμισε ότι η διαφορά με τα προηγούμενα χρόνια είναι ότι οι προκλήσεις δεν είναι μόνο οικονομικές ή πολιτικές αλλά πολλές και διαφορετικές μαζί, τόσο γεωπολιτικές, όσο και τεχνολογικές με αφορμή και την επανάσταση της τεχνητής νοημοσύνης.

 «Μιλάμε για μία παγκόσμια πολυκρίση», είπε χαρακτηριστικά στην οποία περιλαμβάνονται και οι φυσικές καταστροφές εξαιτίας του φαινομένου της κλιματικής αλλαγής.

«Όσο διαρκεί αυτή η πολυκρίση, τα χρέη των χωρών θα μεγαλώνουν και θα αυξάνεται ο πληθωρισμός με αποτέλεσμα την ραγδαία άνοδο του λαϊκισμού τόσο στην Ευρώπη όσο και στις ΗΠΑ», σημείωσε ο κ. Ρουμπινί.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *