Τζανακόπουλος: Επέκταση του δημοσιονομικού κόφτη για ένα χρόνο

Τζανακόπουλος: Επέκταση του δημοσιονομικού κόφτη για ένα χρόνο

190
SHARE
Tzanakopoulos: epektasi tou dimosionomikou kofti gia ena xrono

Ο δημοσιονομικός κόφτης θα διαρκέσει μόνο για έναν επιπλέον χρόνο, θα είναι επέκταση του υπάρχοντος και θα νομοθετηθεί, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Επιπλέον ο κ. Τζανακόπουλος ήταν κατηγορηματικός ότι η κυβερνητική πλειοψηφία είναι ενιαία και συμπαγής.
«Η ελληνική κυβέρνηση είναι διατεθειμένη να συμφωνήσει επέκταση του δημοσιονομικού διορθωτή για έναν και μόνο χρόνο, σε περίπτωση που υπάρξει συμφωνία σε όλα τα άλλα ζητήματα, και προκειμένου να αμβλυνθούν οι αντιρρήσεις κυρίως του ΔΝΤ» ανέφερε.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επανέλαβε ότι ο μηχανισμός δεν θα υπάρξει λόγος να εφαρμοστεί, «αφού οι εκτιμήσεις των Ευρωπαίων εταίρων και τα νούμερα της ελληνικής οικονομίας δεν τον επιβάλλουν».

Αναφερόμενος στο κλείσιμο της αξιολόγησης ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε ότι με την έγκριση των βραχυπρόθεσμων μέτρων από τον ESM καταρρίπτεται η θέση πως η ενίσχυση των χαμηλοσυνταξιούχων θα ακύρωνε την εφαρμογή τους.

Ακόμη, σημείωσε ότι στο Eurogroup της 26ης Ιανουαρίου η κυβέρνηση αναμένει να καταγραφεί πρόοδος στις συζητήσεις, ώστε να καταλήξουμε στη βάση του σχεδιασμού, ο οποίος έχει περιγραφεί και ο οποίος περιλαμβάνει ταχύτατο κλείσιμο της αξιολόγησης χωρίς νομοθέτηση νέων μέτρων και ένταξη της χώρας στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ εντός του τρέχοντος τριμήνου.

LEAVE A REPLY