Τζ.Πάιατ: Ορόσημο η 83η ΔΕΘ για τις ελληνοαμερικανικές σχέσεις

Τζ.Πάιατ: Ορόσημο η 83η ΔΕΘ για τις ελληνοαμερικανικές σχέσεις

682
SHARE

Ορόσημο για τις Ελληνοαμερικανικές σχέσεις χαρακτήρισε ο Πρέσβης των ΗΠΑ, Τζέφρι Πάιατ, την 83η ΔΕΘ, που παρουσιάστηκε σήμερα στην Αθήνα, στους εκπροσώπους του διπλωματικού σώματος  στη χώρα μας, σημειώνοντας ότι υπάρχουν δύο στρατηγικοί στόχοι, που εξυπηρετούνται από την συμμετοχή των ΗΠΑ φέτος στην ΔΕΘ: “Να γιορτάσουμε τα επιτεύγματα της Αμερικανικής τεχνολογίας, καινοτομίας και επιχειρηματικότητας” και παράλληλα να αποσταλεί διεθνώς το μήνυμα πως η Ελλάδα επέστρεψε, είναι ανοιχτή σε επενδύσεις και η οικονομία της ανακάμπτει.

Ο Πρέσβης των ΗΠΑ τόνισε πως η Ελλάδα είναι ένας κρίσιμος πυλώνας για την σταθερότητα στην περιοχή, ενώ στο Αμερικανικό περίπτερο στην 83η ΔΕΘ θα αναδειχθούν η τεχνολογία, η καινοτομία και οι δραστηριότητες της νέας οικονομίας. Μάλιστα, επισήμανε ότι οι ΗΠΑ θα αξιοποιήσουν την ΔΕΘ για να εμβαθύνουν τις οικονομικές σχέσεις τους στην περιοχή της Βόρειας Ελλάδας.

Στο πλαίσιο της φετινής συμμετοχής των ΗΠΑ  ως Τιμώμενης Χώρας η 83η ΔΕΘ,   που θα πραγματοποιηθεί από τις 8 έως τις 16 Σεπτεμβρίου, προσελκύει , όπως ανακοίνωσε από την πλευρά του ο Πρόεδρος του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου, Σίμος Αναστασόπουλος, επιχειρηματικούς κολοσσούς που πρωταγωνιστούν στην παγκόσμια αγορά, όπως η Microsoft, η Coca-Cola, η Google και η Cisco, καθώς επίσης και άλλους ισχυρούς βιομηχανικοί ομίλους, όπως η Lockheed Martin, και μεγάλες ελληνικές επιχειρήσεις όπως η Intralot, ενώ αναμένονται και πολλές άλλες εκθεσιακές συμμετοχές από τους κλάδους της τεχνολογίας, των τροφίμων, της φαρμακοβιομηχανίας κτλ.

Από την πλευρά του ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΘ-Helexpo κ. Κυριάκος Ποζρικίδης, δήλωσε ότι οι αμερικανικές επιχειρήσεις που θα συμμετάσχουν στην 83η ΔΕΘ θα προέρχονται από τους κλάδους της υψηλής τεχνολογίας, της υγείας, της εκπαίδευσης και της ενέργειας. Την αμερικανική συμμετοχή θα πλαισιώσουν σειρά παράλληλων εκδηλώσεων, μεταξύ των οποίων θα περιλαμβάνονται επιχειρηματικά fora, καθώς και πολιτιστικές και άλλες εκδηλώσεις. Ο κ. Ποζρικίδης τέλος εκτίμησε ότι η 83η ΔΕΘ θα ξεπεράσει τους 1.400 εκθέτες, ενώ έθεσε τον πήχη της επισκεψιμότητας της διοργάνωσης στις 290.000 άτομα.

Ο Πρόεδρος της ΔΕΘ-Helexpo, Τάσος Τζήκας, τόνισε ότι “ο εθνικός εκθεσιακός φορέας κινείται με ιδιαίτερα εντατικούς ρυθμούς στην προετοιμασία της ΔΕΘ του Σεπτεμβρίου του 2018, στην οποία τον ρόλο της Τιμώμενης Χώρας έχουν φέτος οι Ηνωμένες Πολιτείες. Η 83η ΔΕΘ θα χαρακτηρίζεται από το στοιχείο της εξωστρέφειας, στην οποία η ΔΕΘ-Helexpo επενδύει συστηματικά τα τελευταία χρόνια, μέσω της δικτύωσής της στην διεθνή εκθεσιακή βιομηχανία».

Ο κ. Τζήκας απευθυνόμενος στους ξένους διπλωμάτες ζήτησε την υποστήριξη τους «ώστε οι δράσεις μας να αποκτήσουν πραγματικά διεθνή χαρακτήρα, προς όφελος της ελληνικής οικονομίας και των εγχώριων εταιρειών που αντιμετωπίζουν τα τελευταία χρόνια το φάσμα της κρίσης. Με συνεργασία, συνέργειες και εντοπισμό από την πλευρά σας των αναγκών των ξένων αγορών μπορούμε να πορευτούμε προς ένα καλύτερο αποτέλεσμα, επωφελές και για τις δύο πλευρές».

LEAVE A REPLY