Thursday , 28 March 2024

Τηλεδιάσκεψη των Ελλήνων ευρωβουλευτών του ΕΛΚ με τον Απ. Τζιτζικώστα

Με πρωτοβουλία του αντιπροέδρου της Κ.Ο του ΕΛΚ και επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας της ΝΔ, Βαγγέλη Μεϊμαράκη και τη συμμετοχή των Ελλήνων ευρωβουλευτών του ΕΛΚ πραγματοποιήθηκε, σήμερα, τηλεδιάσκεψη με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Περιφερειών και της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος, Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα.

Ο κ. Τζιτζικώστας ενημέρωσε τους Έλληνες ευρωβουλευτές για τον καθοριστικό ρόλο που διαδραματίζουν οι Περιφέρειες και οι Δήμοι και γενικότερα η τοπική αυτοδιοίκηση στη δύσκολη περίοδο της πανδημίας, καθώς με τις πρωτοβουλίες και δράσεις που αναπτύσσουν βρίσκονται δίπλα στον πολίτη και αφουγκράζονται καλύτερα τα προβλήματα των τοπικών κοινωνιών.

Στο πλαίσιο αυτό, συμφωνήθηκε η συνεργασία ευρωβουλευτών και Επιτροπής Περιφερειών, ώστε με παρεμβάσεις τους στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή να ενισχυθεί ακόμη περισσότερο το έργο των Περιφερειών. Παράλληλα, όπως επισημάνθηκε, τώρα που η φωνή της Ελλάδος είναι ισχυρή στους Ευρωπαϊκούς θεσμούς, από κοινού Κυβέρνηση, Ευρωβουλευτές, Περιφερειάρχες και Δήμαρχοι πρέπει να είναι σε συνεχή επικοινωνία και συνεννόηση προκειμένου να γίνουν όλες οι αναγκαίες μεταρρυθμίσεις προς όφελος του Ευρωπαίου πολίτη.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *