Την αγορά της Ιρλανδίας θέτει στο στόχο της η Χαλκιδική-“Αιμορραγία” εσόδων για...

Την αγορά της Ιρλανδίας θέτει στο στόχο της η Χαλκιδική-“Αιμορραγία” εσόδων για τα ξενοδοχεία από το Airbnb

486
SHARE

Την αγορά της Ιρλανδίας βάζει στο στόχαστρό του για το 2019 ο Τουριστικός Οργανισμός Χαλκιδικής (ΤΟΧ). Όπως γνωστοποίησε σχετικά σε συνέντευξη τύπου στην 34 διεθνή τουριστική έκθεση Philoxenia ο πρόεδρος του ΤΟΧ της Ένωσης Ξενοδοχείων Χαλκιδικής και πρόεδρος της ΠΟΞ (Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων), Γρηγόρης Τάσιος, το Πάσχα θα πραγματοποιηθεί press trip για Ιρλανδούς δημοσιογράφους και τον Μάιο fam trip για τουριστικούς πράκτορες της χώρας. Καθοριστική στην ανάπτυξη του ιρλανδικού τουριστικού ρεύματος θα είναι η απευθείας αεροπορική σύνδεση της Θεσσαλονίκης με το Δουβλίνο μέσω της Ryanair από τον Απρίλιο και οι Ιρλανδοί εκφράζουν έντονο ενδιαφέρον για τη Χαλκιδική.
Ο κ.Τάσιος γνωστοποίησε επίσης ότι έχει ολοκληρωθεί η μελέτη του ΤΟΧ  για την ανάπτυξη 25 περιπατητικών διαδρομών στο σύνολο του νομού.

Το 2018 κλείνει σύμφωνα με τον πρόεδρο των ξενοδόχων της με σταθερή τουριστική κίνηση σε σύγκριση με το 2017, λόγω της μεγάλης απώλειας  από τη ρωσική αγορά, η οποία καλύφθηκε από την άνοδο της Βρετανίας και της Γερμανίας, και τη σταθερή κίνηση από την Ιταλία.

Στη βαλκανική αγορά, όπως πρόσθεσε, η Ρουμανία ανταγωνίζεται τη Σερβία και φέτος την ξεπέρασε σε αριθμό εισερχόμενων τουριστών, ενώ σταθερές ήταν οι αφίξεις από Βουλγαρία και ΠΓΔΜ, κυρίως οδικώς.
Για το 2019 ο κ.Τάσιος εκτιμά πως η κίνηση θα κινηθεί επίσης σε σταθερά επίπεδα και η Ένωση Ξενοδοχείων Χαλκιδικής θα προσπαθήσει να ενισχύσει την κίνηση από Ολλανδία, Βέλγιο, Γαλλία, Αυστρία και Βρετανία.

Ωστόσο, πρέπει να σημειωθούν οι μεγάλες απώλειες που υφίστανται τα επίσημα τουριστικά καταλύματα της περιοχής, καθώς όπως σημείωσε ο κ.Τάσιος, τα διαφυγόντα κέρδη στη θερινή σεζόν για τις παραδοσιακές επιχειρήσεις φιλοξενίας στη Χαλκιδική (ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα δωμάτια) από τις βραχυχρόνιες μισθώσεις ακινήτων εκτιμώνται στα 35 εκατ.ευρώ και μέσω πλατφορμών βραχυχρόνιας μίσθωσης διατίθενται στην περιοχή περί τα 5.000 ακίνητα.

Στο ίδιο μήκος κύματος, ο πρόεδρος της Ένωσης Ενοικιαζόμενων Δωματίων Χαλκιδικής, Δημήτρης Χαδαλής, ανέφερε ότι τα έσοδα του κλάδου στη Χαλκιδική φέτος καταγράφουν μείωση της τάξης του 15% λόγω των βραχυχρόνιων μισθώσεων ακινήτων.

Έρευνα

Σύμφωνα με έρευνα του American College of Thessaloniki, μέρος της οποίας παρουσιάστηκε στη συνέντευξη Τύπου του Τουριστικού Οργανισμού Χαλκιδικής και η οποία ξεκίνησε στις αρχές Ιουλίου και ολοκληρώθηκε τον Οκτώβριο σε δείγμα 1.000 ατόμων, ποσοστό 59%, δηλαδή οι 6 στους 10 τουρίστες που επισκέφθηκαν τη Χαλκιδική φέτος δήλωσαν ότι είχαν κάνει διακοπές στο νομό και στο παρελθόν, ενώ 8 στους 10 ερωτηθέντες απάντησαν ότι θα επιστρέψουν ξανά στο μέλλον.

LEAVE A REPLY