Την αγωνία των μικρομεσαίων για την πραγματική οικονομία εξέφρασαν οι παραγωγικοί φορείς...

Την αγωνία των μικρομεσαίων για την πραγματική οικονομία εξέφρασαν οι παραγωγικοί φορείς της Β.Ελλάδας στη Φώφη Γεννηματά

327
SHARE

Την αγωνία της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας για το μέλλον της οικονομίας εξέφρασαν οι παραγωγικοί φορείς κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχαν σήμερα στο Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης, με την πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ, Φώφη Γεννηματά, θέτοντας επί τάπητος τα θέματα της έλλειψης ρευστότητας, των κόκκινων δανείων, της οικονομικής ασφυξίας και φυσικά της ανεξέλεγκτης φορολογίας και των υψηλών ασφαλιστικών εισφορών.   

Από την πλευρά της η κα. Γεννηματά  επισήμανε την σημασία ενός σχεδίου ελληνικής ταυτότητας προκειμένου να πυροδοτηθεί η ανάπτυξη και να εξασφαλιστούν πόροι για τη στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και της κοινωνίας και οποία υπογράμμισε πως η φορολόγηση των επιχειρήσεων, όπως έχει προτείνει το ΚΙΝΑΛ πρέπει να μειωθεί από το 29% που είναι σήμερα, σε 20%.  

Η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ αναφέρθηκε και στις επιπτώσεις από τη Συμφωνία των Πρεσπών, τονίζοντας πως δεν έχει ληφθεί καμία πρόνοια για να προστατευθούν τα μακεδονικά προϊόντα. «Το πρόβλημα που θα προκύψει φοβάμαι ότι μπορεί να είναι πάρα πολύ μεγάλο. Όλα αυτά τα θέματα είναι για μας στην πρώτη γραμμή της προσπάθειας και θα εξακολουθήσουν να είναι, γιατί δεν μπορεί να υπάρξει ανάπτυξη στη χώρα, εάν δεν υπάρξει ανάπτυξη στη Βόρειο Ελλάδα και στη Μακεδονία. Είναι αυτή τη στιγμή εγκαταλελειμμένες» τόνισε σχετικά.

 Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο πρόεδρος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονικης, Αναστάσιος Καπνοπώλης, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδας, Γιώργος Κωνσταντόπουλος, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, Παντελής Φιλιππίδης, ο α΄αντιπρόεδρος της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδας και α΄αντιπρόεδρος του ΒΕΘ, Δημήτρης Βαργιάμης, υπεύθυνος συμβουλευτικής υποστήριξης επιχειρήσεων του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, Κυριάκος Μερελής, ο γενικός γραμματέας του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, Παναγιώτης Μενεξόπουλος, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Βιοτεχνικών Σωματείων Θεσσαλονίκης, Αθανάσιος Νικολόπουλος, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Εμπόρων νομού Θεσσαλονίκης, Κώστας Ιακώβου κ.α.

LEAVE A REPLY