Tuesday , 23 April 2024

Την Αμφίπολη επισκέπτεται αύριο η υπουργός Πολιτισμού-Το άγνωστο επεισόδιο και η παρέμβαση της για την επαναλειτουργία της πλατφόρμας για ΑμεΑ

Του Γ. Κατσιάνη

Το μνημείο του τύμβου Καστά στην Αμφίπολη Σερρών θα επισκεφτεί αύριο, Σάββατο 28 Δεκεμβρίου στις 11.30 το πρωί η υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, συνοδευόμενη από τον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολο Τζιτζικώστα.

Πρόκειται για την τρίτη κατά σειρά επίσκεψη που πραγματοποιεί η κα Μενδώνη στο συγκεκριμένο αρχαιολογικό χώρο από την στιγμή της ανάληψης των κυβερνητικών της καθηκόντων, γεγονός που καταδεικνύει το προσωπικό της ενδιαφέρον για την Αμφίπολη.

«Με την καλή συνεργασία που έχουμε με την ηγεσία του υπουργείου Πολιτισμού, καταφέραμε ως περιφέρεια να εξασφαλίσουμε επιπλέον 10 εκατ. ευρώ από ευρωπαϊκούς πόρους, που θα διατεθούν για την αναστήλωση, τη συντήρηση και την ανάδειξη σημαντικών ιστορικών μνημείων και στις επτά περιφερειακές μας ενότητες», δήλωσε ο κ. Τζιτζικώστας, σε πρόσφατη συνάντηση εργασίας που είχε στη Θεσσαλονίκη με την υπουργό Πολιτισμού.

Το άγνωστο επεισόδιο

Το thesseconomy.gr αποκαλύπτει σήμερα το επεισόδιο που σημειώθηκε κατά την διάρκεια εκδήλωσης που διοργάνωσε το υπουργείο Πολιτισμού, στο πλαίσιο της 84ης ΔΕΘ.

Αφορμή στάθηκε η επίσκεψη που πραγματοποίησε την προηγούμενη ημέρα η κα Μενδώνη στην Αμφίπολη.

Σύμφωνα με έγκυρες πηγές, η υπουργός Πολιτισμού τα «έψαλλε» σε προϊστάμενο περιφερειακού ΜΜΕ για το γεγονός ότι δεν φρόντισε για την τηλεοπτική κάλυψη του γεγονότος.

Ανάλογη όμως ήταν και η αντίδραση της κας Μενδώνη όταν ενημερώθηκε ότι νεαρός με κινητικά προβλήματα που επισκέφτηκε τον τύμβο Καστά, δεν μπόρεσε να επισκεφτεί τον αρχαιολογικό χώρο επειδή η εσωτερική μεταφερόμενη πλατφόρμα για ΑμεΑ δεν λειτουργούσε(!), όπως αποκάλυψε το thesseconomy.gr.  https://thesseconomy.gr/%cf%80%cf%81%ce%bf%ce%b8%ce%b5%cf%83%ce%bc%ce%af%ce%b1-%ce%bc%ce%af%ce%b1-%ce%b5%ce%b2%ce%b4%ce%bf%ce%bc%ce%ac%ce%b4%ce%b1-%ce%ad%ce%b4%cf%89%cf%83%ce%b5-%cf%85%cf%80%ce%bf%cf%85%cf%81%ce%b3%cf%8c/ Τελικά, το πρόβλημα αποκαταστάθηκε και η πλατφόρμα πλέον λειτουργεί

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *