Την ενοχή του Α. Γεωργίου για παράβαση καθήκοντος πρότεινε ο εισαγγελέας

Την ενοχή του Α. Γεωργίου για παράβαση καθήκοντος πρότεινε ο εισαγγελέας

576
SHARE
Ποινή φυλάκισης δύο ετών με αναστολή για τον Α. Γεωργίου

Την ενοχή του πρώην επικεφαλής της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ) Ανδρέα Γεωργίου για το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος κατ´ εξακολούθηση πρότεινε ο εισαγγελέας της έδρας του Τριμελούς Εφετείου Πλημμελημάτων της Αθήνας.

Κατά τη διάρκεια της αγόρευσής του, ο εισαγγελέας υποστήριξε αναφορικά με την παράλληλη απασχόληση του κ. Γεωργίου και στο ΔΝΤ ότι αυτό ήταν ασυμβίβαστο. «Η γυναίκα του Καίσαρα δεν πρέπει να είναι μόνο τίμια αλλά και να φαίνεται», είπε χαρακτηριστικά υπογραμμίζοντας παράλληλα πως εάν ο κ. Γεωργίου είχε αποκαλύψει την παράλληλη παραμονή του, έστω και για λίγους μήνες, στο ΔΝΤ, δεν θα είχε επιλεγεί ως επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ.

Ο εισαγγελικός λειτουργός επισήμανε ακόμη πως βάσει του ιδρυτικού νόμου της ΕΛΣΤΑΤ, η συνεδρίαση του ΔΣ ήταν υποχρεωτική μια φορά το μήνα και ο πρόεδρος ήταν υποχρεωμένος να εκτελεί τις αποφάσεις του.

«Ο Ανδρέας Γεωργίου ήταν απλός συντονιστής- μαέστρος σε μια ορχήστρα που το κυρίαρχο όργανο ήταν το ΔΣ. Υπήρχε έντονη ανάγκη εκείνη την περίοδο να σταθεί στο ύψος της η ΕΛΣΤΑΤ. Ο Ανδρέας Γεωργίου όφειλε να δώσει βήμα στα υπόλοιπα μέλη του ΔΣ και να ακούει τις απόψεις τους. Παρέβη τον σεβασμό στο νόμο και στην ομάδα, στην συλλογικότητα» ανέφερε μεταξύ άλλων ο εισαγγελέας.
Με το άκουσμα της πρότασης του εισαγγελέα, που τάχθηκε υπέρ της ενοχής του κατηγορουμένου, το ακροατήριο χειροκρότησε φωνάζοντας: «Ζήτω η Ελλάς». Η απόφαση του δικαστηρίου αναμένεται να εκδοθεί αύριο, Τρίτη, το πρωί.

LEAVE A REPLY