Την ερχόμενη εβδομάδα πληρώνει σε 293.195 δικαιούχους το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης

Την ερχόμενη εβδομάδα πληρώνει σε 293.195 δικαιούχους το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης

2035
SHARE

Το «πράσινο φως» για την μεταφορά ποσού, ύψους 65,6 εκατ. ευρώ προκειμένου να καταβληθεί το «Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης» (ΚΕΑ) σε 293.195 δικαιούχους, άναψε η υπουργός Εργασίας, Έφη Αχτσιόγλου.

Η πληρωμή του ΚΕΑ αναμένεται να πραγματοποιηθεί το διάστημα 26 και 31 Ιουλίου και όπως γίνεται κάθε φορά,θα πραγματοποιηθεί με πίστωση εξ’ ημισείας στο λογαριασμό και στην προπληρωμένη κάρτα αγορών, στις περιπτώσεις που το συνολικό καταβαλλόμενο ποσό είναι ίσο με ή υπερβαίνει τα 100 ευρώ ανά μήνα.

Όσον αφορά τα χρήματα που αναλογούν στους δικαιούχους, είναι 200 ευρώ/μήνα για μονοπρόσωπο νοικοκυριό, 300 ευρώ/μήνα για κάθε επιπλέον ενήλικο μέλος και για κάθε ανήλικο μέλος, προβλέπεται προσαύξηση κατά 50 ευρώ ανά μήνα.

Να σημειωθεί ότι το ΚΕΑ συνδέεται με σειρά από κοινωνικές υπηρεσίες, παροχές και αγαθά, όπως είναι η δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη ανασφάλιστων, η παροχή σχολικών γευμάτων, η παραπομπή και ένταξη σε δομές και υπηρεσίες κοινωνικής φροντίδας και υποστήριξης και η ένταξη στα προγράμματα των κοινωνικών δομών αντιμετώπισης της φτώχειας.

LEAVE A REPLY