Την Κυβέρνηση Σαμαρά κατηγορεί για τα προβλήματα υδροδότησης της Θεσσαλονίκης η υφυπουργός...

Την Κυβέρνηση Σαμαρά κατηγορεί για τα προβλήματα υδροδότησης της Θεσσαλονίκης η υφυπουργός Μακεδονίας-Θράκης, Μαρία Κόλλια Τσαρουχά

514
SHARE

Στην Κυβέρνηση Σαμαρά επέρριψε ευθύνες η υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας – Θράκης), Μαρία Κόλλια – Τσαρουχά, σε δηλώσεις της μετά τη σύσκεψη που συγκάλεσε η ίδια σήμερα με τη διοίκηση της ΕΥΑΘ για τα αίτια  προκάλεσαν τα πρόσφατα προβλήματα υδροδότησης στην πόλη και την αντιμετώπιση πιθανών μελλοντικών καταστάσεων.

Η υφυπουργός Εσωτερικών (σ.σ.: και εποπτεύουσα της ΕΥΑΘ) επεσήμανε καταρχάς ότι αναγνωρίζει τη μεγάλη προσπάθεια που κατέβαλε η εταιρεία για την αποκατάσταση της μεγάλης βλάβης και ότι τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν “ανέδειξαν επιπλέον μια σκληρή πραγματικότητα που γνωρίζουν όλοι οι συμπολίτες μας, ότι η Θεσσαλονίκη χαρακτηρίζεται από την ανεπάρκεια και την παλαιότητα των υποδομών ύδρευσης και αποχέτευσης” και πρόσθεσε: “Δεν μεταβιβάζω καμία ευθύνη. Στη συγκεκριμένη όμως περίπτωση, αποδεικνύεται άμεσα η ευθύνη της κυβέρνησης Σαμαρά, που το 2014 κατήργησε το έργο για την ενίσχυση της υδροδότησης της πόλης μέσω νέου αγωγού από τον Αλιάκμονα, το οποίο επανέφερε και επικαιροποίησε η νέα διοίκηση”.

Κατά την ίδια, στη σημερινή συνάντηση κατατέθηκαν σειρά προτάσεων, σχεδίων και δράσεων, για να αντιμετωπιστούν όσο το δυνατόν πιο γρήγορα και αποτελεσματικά οι ανεπάρκειες και οι αδυναμίες, ενώ κατηγόρησε όσους επωφελούνται από το πρόβλημα της διακοπής στην υδροδότηση και θέτουν και πάλι ζήτημα ιδιωτικοποίησης της εταιρίας. “Οφείλω επίσης να βάλω ένα τέλος στην πονηρή προσπάθεια των ημερών, συγκεκριμένοι πολιτικοί χώροι να ανοίξουν εκ νέου το κεφάλαιο της παράδοσης του νερού στα χέρια ιδιωτικών οικονομικών συμφερόντων. Δηλώνω ότι είναι πάγια προσωπική μου θέση, όπως και της κυβέρνησης, το φυσικό αγαθό που λέγεται νερό να παραμείνει δικαίωμα όλων των πολιτών και υπό δημόσιο έλεγχο”, ανέφερε σχετικά.

LEAVE A REPLY