Την Κυριακή η Πορεία Μνήμης για τους 50.000 Θεσσαλονικείς Εβραίους θύματα του...

Την Κυριακή η Πορεία Μνήμης για τους 50.000 Θεσσαλονικείς Εβραίους θύματα του Ολοκαυτώματος

424
SHARE

Το πρωί της Κυριακής 17 Μαρτίου, συγκεκριμένα στις 11:30, θα πραγματοποιηθεί η Πορεία Μνήμης για τους 50.00 Θεσσαλονικείς Εβραίους θύματα του Ολοκαυτώματος,.

Την πορεία διοργανώνουν από κοινού ο Δήμος Θεσσαλονίκης,
η Ισραηλιτική Κοινότητα Θεσσαλονίκης και τα πανεπιστημιακά ιδρύματα της πόλης με αφετηρία την Πλατεία Ελευθερίας και προορισμό τον Παλαιό Σιδηροδρομικό Σταθμό, από όπου ξεκίνησαν οι θανάσιμες εκτοπίσεις.

Στην εκδήλωση θα παραστεί και η πρέσβης του Ισραήλ, κα.
Ιρίτ Μπέν-Άμπα, ενώ θα πάρει επίσης μέρος η υψίφωνος, Μαριάντζελα Χατζησταματίου και μαθητές του Εβραϊκού Σχολείου Θεσσαλονίκης, που θα ερμηνεύσουν δύο τραγούδια και από κοινού με παιδιά από την περιοχή της Ξηροκρήνης θα φυτέψουν συμβολικά μια ελιά.

Στην Πορεία Μνήμης θα τιμηθούν από τον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη και τον Πρόεδρο της Ισραηλιτικής Κοινότητας, Δαυίδ Σαλτιέλ, ο Αχιλέα Κουκοβίνο και ο Χάιντς Κούνιο, που υπήρξαν κρατούμενοι σε στρατόπεδα.

Η πρέσβης του Ισραήλ λίγο αργότερα, στη 1 το μεσημέρι, θα παραστεί σε εκδήλωση της ισραηλινής εταιρείας Utilis στο ξενοδοχείο Makeodnia Palace. Η Utilis ειδικεύεται στην ανίχνευση αφανών διαρροών με τη χρήση δορυφορικών δεδομένων radar σε συνδυασμό με ειδικές συσκευές ανίχνευσης (γεώφωνα), έχει συνεργαστεί μετην ΕΥΑΘ Α.Ε. πιλοτικά και οι δυο εταιρείες βρίσκονται σύμφωνα με πληροφορίες σε επαφές για συνεργασία για τον κεντρικό αγωγό της Αραβησσού.LEAVE A REPLY