Thursday , 28 March 2024

Την μεταφορά του Κέντρου Εκπαίδευσης της FRONTEX στη Θράκη, ζητά ο βουλευτής ΝΔ Έβρου, Ευριπίδης Στυλιανίδης

Μια καινοτόμα πρόταση για το μεταναστευτικό κατέθεσε ο βουλευτής ΝΔ Ροδόπης, Ευριπίδης Στυλιανίδης στη συνάντηση που είχε με τον υπουργό Εσωτερικών της Βαυαρίας, Γιόακιμ Χέρμαν.

Ζήτησε να μεταφερθεί το Κέντρο Εκπαίδευσης της Frontex από την Πολωνία στις υποδομές των Σχολών Αστυνομίας Θράκης και συγκεκριμένα, στις δομές της Κομοτηνής και του Διδυμοτείχου.

Η πρόταση του κ. Στυλιανίδη έχει ιδιαίτερη αξία, αν αναλογιστεί κανείς τις αυξημένες μεταναστευτικές ροές που παρατηρούνται στην περιοχή του Έβρου.

Επιπλέον, η παρουσία 10.000 συνοριοφυλάκων της Frontex στην περιοχή «ενισχύει το αίσθημα ασφάλειας και συμβάλλει στην ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας», σύμφωνα με τον κ. Στυλιανίδη.

Από την πλευρά του, ο κ.Χέρμαν δεσμεύτηκε να μεταφέρει το αίτημα του κ. Στυλιανίδη στον υπουργό Εσωτερικών της Γερμανίας και πρώην πρωθυπουργό της Βαυαρίας, Χορστ Ζεεχόφερ.

Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (UNHCR), η Ελλάδα φιλοξενεί περισσότερους σήμερα από 150.000 πρόσφυγες.  

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *