Τη Δευτέρα ξεκινούν οι e-δημοπρασίες από το υπουργείο Οικονομικών για τις παραχωρήσεις...

Τη Δευτέρα ξεκινούν οι e-δημοπρασίες από το υπουργείο Οικονομικών για τις παραχωρήσεις αιγιαλών-παραλιών σε επιχειρηματίες

715
SHARE

Για δεύτερη χρονιά τίθεται σε εφαρμογή από μεθαύριο, Δευτέρα 16 Απριλίου,  το πρόγραμμα ηλεκτρονικών δημοπρασιών Παραχώρησης Απλής Χρήσης Αιγιαλού και Παραλίας από το υπουργείο Οικονομικών.

Με ανακοίνωσή του το υπουργείο Οικονομικών θέτει ως στόχο για το 2018 την οργάνωση και διεξαγωγή μεγαλύτερου αριθμού ηλεκτρονικών δημοπρασιών σε σχέση με πέρυσι, με απώτερο σκοπό την πλήρη καθιέρωση του θεσμού τα επόμενα χρόνια. Πέρυσι το πρόγραμμα υλοποιήθηκε πιλοτικά και μέσω αυτού παραχωρήθηκαν 61 παραλίες και επιτεύχθηκαν τιμές κλεισίματος οι οποίες ήταν κατά μέσο όρο 50,3% υψηλότερες σε σχέση με τις τιμές εκκίνησης.

Η ηλεκτρονική διαδικασία διενεργείται από τη Γενική Γραμματεία Δημόσιας Περιουσίας σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων του υπουργείου Οικονομικών και το υπουργείο υπόσχεται ότι μέσω των ποιοτικά αναβαθμισμένων υπηρεσιών του αλλά και την απλούστευση του συνόλου της διαδικασίας θα επιτύχει τη μέγιστη δυνατή συμμετοχή από ενδιαφερόμενους επιχειρηματίες, συμβάλλοντας έτσι στην αύξηση των εσόδων από πλευράς του Δημοσίου, αλλά και την καλύτερη εξυπηρέτηση των λουόμενων και του κοινού που επισκέπτεται τις παραλίες της χώρας.

Αναλυτικές πληροφορίες και στοιχεία για το πρόγραμμα των ηλεκτρονικών δημοπρασιών βρίσκονται στον σχετικό σύνδεσμο: http://www.minfin.gr/ web/g.g.-demosias-periousias/aigialos.

LEAVE A REPLY