Τη δημιουργία αθλητικών υποδομών για ΑμεΑ σε σχολεία επτά δήμων της Θεσσαλονίκης,...

Τη δημιουργία αθλητικών υποδομών για ΑμεΑ σε σχολεία επτά δήμων της Θεσσαλονίκης, προβλέπει πρόγραμμα της περιφέρειας Κ. Μακεδονίας

694
SHARE

Τη δυνατότητα αναβάθμισης των αθλητικών υποδομών σε σχολεία επτά δήμων του πολεοδομικού συγκροτήματος Θεσσαλονίκης ώστε να είναι προσβάσιμα και από τα άτομα με αναπηρία (ΑμεΑ), δίνει επιχειρησιακό πρόγραμμα της περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Ειδικότερα, το πρόγραμμα, συνολικού προϋπολογισμού 1,5 εκατ. ευρώ περιλαμβάνει την υλοποίηση παρεμβάσεων για την αναβάθμιση των υποδομών των αύλειων και κοινόχρηστων χώρων δημοτικών, γυμνασίων και λυκείων ώστε παράλληλα να είναι προσβάσιμα και από ΑμΕΑ, όπως π.χ. με αναβατόρια και ράμπες για άτομα μειωμένης κινητικότητας, αμαξίδια, σήμανση Braille, ειδική σήμανση δαπέδου και  διαδρομή αφής.

Επιπλέον, την προμήθεια υπαίθριων οργάνων γυμναστικής, αθλητικού υλικού και εξοπλισμού για την προώθηση του «ανοικτού σχολείου» που περιλαμβάνει την αξιοποίηση των σχολικών εγκαταστάσεων για ψυχαγωγικές, αθλητικές και άλλες δραστηριότητες των δημοτών.

Το πρόγραμμα της περιφέρειας απευθύνεται στους δήμους Αμπελοκήπων – Μενεμένης, Δέλτα (δημοτική ενότητα Καλοχωρίου), Θεσσαλονίκης, Καλαμαριάς,Κορδελιού-Ευόσμου, Νεάπολης-Συκεών και Πυλαίας – Χορτιάτη (δημοτική ενότητα Πυλαίας).

Να σημειωθεί ότι οι δήμοι έχουν προθεσμία μέχρι τις 25 Ιανουαρίου 2019 να υποβάλλουν αιτήσεις για να ενταχθούν στο επιχειρησιακό πρόγραμμα της περιφέρειας Κ. Μακεδονίας.

LEAVE A REPLY