Τη δημιουργία Ιπποδρόμου στη Θεσσαλονίκη ζητά η Πανελλήνια Ομοσπονδία Επιχειρηματιών Τουρισμού και...

Τη δημιουργία Ιπποδρόμου στη Θεσσαλονίκη ζητά η Πανελλήνια Ομοσπονδία Επιχειρηματιών Τουρισμού και Ναυτιλίας

2019
SHARE

Τη λειτουργία Ιπποδρόμου στη Θεσσαλονίκη, προτείνει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Επιχειρηματιών Τουρισμού και Ναυτιλίας (ΠΟΕΤΝ).

Όπως αποκαλύπτει το thesseconomy.gr, η ΠΟΕΤΝ με υπόμνημα που απέστειλε προ ημερών στη διευθύντρια του πρωθυπουργικού γραφείου στη Θεσσαλονίκη, Κατερίνα Νοτοπούλου, τονίζει πως η δημιουργία Ιπποδρόμου,κατά τα πρότυπα του αντίστοιχου Ιπποδρόμου στο Μαρκόπουλο Αττικής, θα συμβάλλει στην τουριστική προβολή και ανάπτυξη της περιοχής, με μεγάλα οικονομικά οφέλη για τους συμμετέχοντες ιδιοκτήτες και αθλητές.

“Η διοργάνωση διεθνών ιπποδρομιών, θα ενισχύσει την τοπική αγορά, με την αύξηση του τζίρου των εμπορικών καταστημάτων και την αύξηση της επισκεψιμότητας στις ξενοδοχειακές μονάδες της πόλης”, επισημαίνεται, μεταξύ άλλων, στο σχετικό υπόμνημα.

Την πρόταση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Επιχειρηματιών Τουρισμού και Ναυτιλίας για τη λειτουργία Ιπποδρόμου στη Θεσσαλονίκη συνυπογράφουν εκπρόσωποι επιστημονικών και παραγωγικών φορέων, ακαδημαϊκοί και επαγγελματίες του ιπποδρομιακού κλάδου.

Να σημειωθεί ότι μεταξύ 4ου και 7ου αιώνα μ.Χ., ο Ιππόδρομος αποτέλεσε το σημείο αναφοράς των κοινωνικών και ψυχαγωγικών εκδηλώσεων της Θεσσαλονίκης.

LEAVE A REPLY