Τι αλλάζει από σήμερα στη σχέση των συνδρομητών με τις εταιρείες κινητής...

Τι αλλάζει από σήμερα στη σχέση των συνδρομητών με τις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας

497
SHARE

Σε νέα βάση τίθεται από σήμερα, η σχέση των χρηστών κινητής τηλεφωνίας με τις εταιρείες, σύμφωνα με τον κανονισμό γενικών αδειών της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ).
Οι αλλαγές ορίζουν τις υποχρεώσεις των παρόχων-εταιρειών, με στόχο την προάσπιση των δικαιωμάτων των συνδρομητών σε τηλεφωνία και διαδίκτυο.
Ειδικότερα, κατά τη σύναψη της σύμβασης και προς αποφυγή υπερχρεώσεων, οι συνδρομητές έχουν τη δυνατότητα αυτόματης διακοπής της υπηρεσίας κάθε φορά που ο λογαριασμός θα υπερβαίνει συγκεκριμένο ανώτατο όριο.
Για παράδειγμα, η υπηρεσία θα διακόπτεται εάν η χρέωση ξεπεράσει τα 150 ευρώ σε μηνιαίο κύκλο τιμολόγησης ή τα 300 ευρώ σε διμηνιαίο κύκλο.
Επιπλέον, καθορίζεται επακριβώς ο τρόπος με τον οποίο θα υπολογίζεται το ανώτατο ύψος του τέλους για τη διακοπή σύμβασης ορισμένου χρόνου πριν τη λήξη της.
Τέλος, οι εταιρείες θα πρέπει να διασφαλίζουν την εύκολη πρόσβαση των συνδρομητών σε πληροφορίες σχετικά με τους ισχύοντες όρους της σύμβασης και τον τιμοκατάλογο υπηρεσιών καθώς και τις εκάστοτε τροποποιήσεις.

LEAVE A REPLY