Τι ζήτησαν οι εκπρόσωποι των φορέων της Θεσσαλονίκης από τον Αλέξη Τσίπρα-Πως...

Τι ζήτησαν οι εκπρόσωποι των φορέων της Θεσσαλονίκης από τον Αλέξη Τσίπρα-Πως αντέδρασε ο Π. Μπίλλιας όταν η Κ. Νοτοπούλου τον αποκάλεσε «υποψήφιο της ΝΔ» για το δήμο Θεσσαλονίκης

1736
SHARE

Πολλά και διάφορα άκουσε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας στη μαραθώνια συνάντηση που είχε με εκπροσώπους παραγωγικών και οικονομικών φορέων της Θεσσαλονίκης, ενόψει της ΔΕΘ.

Η μείωση των φορολογικών συντελεστών, η τόνωση της επιχειρηματικότητας, η αύξηση του κατώτατου μισθού και η αναβάθμιση του ρόλου του λιμανιού της πόλης, αποτέλεσαν τα κύρια αιτήματα των φορέων, σε οικονομικό επίπεδο.

Ωστόσο, στο επίκεντρο της σύσκεψης βρέθηκαν και ζητήματα της καθημερινότητας, όπως είναι η αντιμετώπιση της εγκληματικότητας και του λαθρεμπορίου τσιγάρων, στο κέντρο της πόλης και ειδικότερα στην περιοχή της πλατείας Αριστοτέλους.

«Πρέπει να εγκατασταθούν μηχανήματα X-ray σε όλα τα σημεία εισόδου της χώρας για τον εντοπισμό των λαθραίων τσιγάρων», φέρεται να δήλωσε ο πρόεδρος της Ένωσης Καπνοπωλών, Ψιλικών και Ενοικιαστών Περιπτέρων Μακεδονίας και οικονομικός επόπτης του ΕΕΘ, Κώστας Ιακώβου, με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης, Στέργιο Πιτσιόρλα να απαντά πως έχει δρομολογηθεί ήδη η προμήθεια ειδικών μηχανημάτων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρωθυπουργός δεν απέφυγε τις διευκρινιστικές ερωτήσεις στις τοποθετήσεις των εκπροσώπων των φορέων ενώ έδωσε την εντύπωση ότι γνώριζα για πολλά από τα θέματα που έθεσαν οι συνομιλητές του.

Όπως είναι φυσικό, κατά της διάρκεια της τετράωρης συνάντησης δεν έλειψαν και τα… ευτράπελα.

Χαρακτηριστική ήταν η αναφορά της υφυπουργού Εσωτερικών (Μακεδονίας-Θράκης), Κατερίνας Νοτοπούλου στον πρόεδρο του ΤΕΕ/ΤΚΜ, Πάρη Μπίλλια, τον οποίο μάλιστα χαριτολογώντας, αποκάλεσε και ως «υποψήφιο της ΝΔ» για το δήμο Θεσσαλονίκης.

«Μην το λέτε αυτό, καθώς δεν υπάρχει ακόμη επίσημη ανακοίνωση…», φέρεται να απάντησε ο κ. Μπίλλιας.

LEAVE A REPLY