Τι ισχύει από 1η Απριλίου για τη φορητότητα συνδρομητικών υπηρεσιών διαδικτύου

Τι ισχύει από 1η Απριλίου για τη φορητότητα συνδρομητικών υπηρεσιών διαδικτύου

466
SHARE

Διευκρινίσεις σχετικά με τη φορητότητα των συνδρομητικών υπηρεσιών διαδικτύου δίνει το Κέντρο Προστασίας Καταναλωτών (ΚΕΠΚΑ).

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει το ΚΕΠΚΑ, «από την 1η Απριλίου 2018, οι καταναλωτές μπορούν να κάνουν χρήση των συνδρομητικών υπηρεσιών, που αγόρασαν στην πατρίδα του, όπως ταινίες, αθλητικά, μουσική, παιχνίδια, ηλεκτρονικά βιβλία, σε οποιαδήποτε χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Μέχρι τις 31 Μαρτίου 2018, οι καταναλωτές, συχνά, αντιμετώπιζαν εμπόδια, όταν ήθελαν να χρησιμοποιήσουν τέτοιες υπηρεσίες, όταν ταξίδευαν, σε άλλη χώρα της Ε.Ε. Οι νέοι αυτοί κανόνες, όμως, θα ωφελήσουν μόνον όσους ταξιδεύουν και θέλουν να κάνουν χρήση μιας συνδρομητικής υπηρεσίας, που αγόρασαν, στην πατρίδα τους. Η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν έχει, ακόμα βρει λύση, για όσους θέλουν να παρακολουθήσουν μια ταινία, ένα αθλητικό γεγονός, ή μια σειρά, από έναν πάροχο εκτός της χώρα τους.

Η Μονίκ Γκογιένς, γενική διευθύντρια της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Ενώσεων Καταναλωτών (BEUC), σχολίασε σχετικά: «Οι καταναλωτές, που ταξιδεύουν, για τις διακοπές του Πάσχα, μπορούν να συνεχίσουν να παρακολουθούν τις αγαπημένες τους σειρές, στο Netflix, ή στο Amazon Prime, ή να παρακολουθήσουν, διαδικτυακά τον επόμενο αγώνα Champions League. Στο παρελθόν, εξαιτίας, ξεπερασμένων κανόνων, για τα πνευματικά δικαιώματα, οι καταναλωτές, που είχαν πληρώσει, στη χώρα τους, συνδρομές, αδυνατούσαν να τις χρησιμοποιήσουν, όταν περνούσαν τα σύνορα. Οι αλλαγές αυτές είναι σημαντικές. Όσοι ταξιδεύουν για δουλειά, διακοπές, ή σπουδές πρέπει να μπορούν να χρησιμοποιήσουν τις συνδρομές τους, για διαδικτυακές υπηρεσίες, όπως όταν βρίσκονται, σπίτι τους. Αυτό αποτελεί μια βασική αρχή της Ενιαίας Ψηφιακής Αρχής, για τους καταναλωτές. Αυτό, όμως, είναι μόνον το πρώτο βήμα. Η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει, επίσης, να αναλάβει δράση για να επιτρέψει, στους καταναλωτές, να παρακολουθούν, διαδικτυακά, ταινίες, σειρές και αθλητικά γεγονότα, από έναν πάροχο, που βρίσκεται, σε άλλη χώρα».

LEAVE A REPLY