Τι κρύβεται πίσω από την αντιπαράθεση Ταχιάου-Θεοτοκάτου

Τι κρύβεται πίσω από την αντιπαράθεση Ταχιάου-Θεοτοκάτου

724
SHARE

Προβληματισμό και εκνευρισμό προκαλούν στο στρατόπεδο του υποψήφιου δημάρχου Θεσσαλονίκης, Νίκου Ταχιάου, τα… ασύμμετρα εμπόδια που λειτουργούν ανασταλτικά στη δυναμική που θέλει να δώσει ο ίδιος στην προεκλογική «μάχη» για την διεκδίκηση του δεύτερου μεγαλύτερου δήμου της χώρας.

Λίγο η χαμηλή απήχηση που καταγράφει στις δημοσκοπήσεις, λίγο η απροθυμία τοπικών στελεχών της ΝΔ να ευθυγραμμιστούν με την κομματική γραμμή, έχουν διογκώσει τα ζητήματα που καλείται να ξεπεράσει ο επικεφαλής του συνδυασμού «Θεσσαλονίκη υπεύθυνα» στο δρόμο για την εκλογική αναμέτρηση του Μαΐου.

Επιπλέον, η φραστική επίθεση κατά του προέδρου του συλλόγου πολυτέκνων γονέων νομού Θεσσαλονίκης «Οι Άγιοι Πάντες», Ερωτόκριτου Θεοτοκάτου, τον οποίο μάλιστα αρχικά κατηγόρησε ότι εκφράζει «μία απολύτως φασιστική άποψη που θυμίζει τον σπαρτιάτικο Καιάδα» και στη συνέχεια ότι «επιτρέπει να εκκολάπτονται χρυσαύγουλα» στο περιβάλλον των πολυτέκνων για τη θέση που φέρεται να εξέφρασε ότι «τα επιδόματα προς τους αναπήρους πρέπει να κοπούν και να κατευθυνθούν προς αυτούς (σ.σ. τους πολύτεκνους)», δείχνουν την στροφή που επιχειρεί ο κ. Ταχιάος στην επικοινωνιακή τακτική για να αλλάξει τα δεδομένα.

Η υιοθέτηση υψηλών τόνων σε βάρος όσων «γαλάζιων» στελεχών επιχειρούν να παρεκκλίνουν από την κομματική γραμμή, εκφράζοντας την προτίμηση τους σε άλλα πρόσωπα, ενδεχομένως να αποτελέσει τη νέα… τάση στο προεκλογικό τοπίο.

Αν λάβει, μάλιστα, κανείς υπόψη του  και το γεγονός ότι ασκούνται πιέσεις σε κομματικά στελέχη να μην συμμετάσχουν σε συνδυασμούς άλλων υποψηφίων της Κεντροδεξιάς, πέραν του κ. Ταχιάου, γίνεται γρήγορα αντιληπτό ότι το επόμενο διάστημα, ο πολιτικός πολιτισμός στον κεντρικό δήμο θα πάει…περίπατο.

Τι υποστηρίζει ο κ. Θεοτοκάτος

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του συλλόγου πολυτέκνων αποδίδει την αντίδραση Ταχιάου  στη δήλωση του ότι «ο επόμενος δήμαρχος Θεσσαλονίκης θα πρέπει να είναι ανεξάρτητος και να αγαπάει τη Θεσσαλονίκη».

«Ενημερώνουμε τον κ. Ταχιάο ότι όλοι εμείς οι πολύτεκνοι είμαστε αποδεδειγμένα υπεύθυνοι και το μόνο ‘άκρο’ που υποστηρίζουμε είναι αυτό των οικογενειών με πολλά παιδιά», σημειώνει χαρακτηριστικά ο κ. Θεοτοκάτος.     

Για την ιστορία πάντως, αξίζει να σημειωθεί ότι ο κ. Θεοτοκάτος διετέλεσε δημοτικός σύμβουλος με την διοικούσα παράταξη του τέως δημάρχου Θεσσαλονίκης, Βασίλη Παπαγεωργόπουλου και της «Ομάδας δημιουργίας» του Κώστα Γκιουλέκα.

Δύο πρόσωπα με τα οποία ο κ. Ταχιάος δεν φέρεται να διατηρεί τις καλύτερες δυνατές σχέσεις, όπως επίσης και με άλλους συνυποψήφιους του για το δήμο Θεσσαλονίκης.

LEAVE A REPLY