Τι συζήτησαν επιχειρηματίες της Θεσσαλονίκης με τον Ν. Μαριά

Τι συζήτησαν επιχειρηματίες της Θεσσαλονίκης με τον Ν. Μαριά

420
SHARE
Τι συζήτησαν επιχειρηματίες της Θεσσαλονίκης με τον Ν. Μαριά

Με τον ανεξάρτητο ευρωβουλευτή, Νότη Μαριά και πρόεδρο του κόμματος «ΕΛΛΑΔΑ – Ο ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ» συναντήθηκε αντιπροσωπεία του Συνδέσμου Επιχειρηματιών Θεσσαλονίκης «Νέοι Ορίζοντες», στα γραφεία του Συνδέσμου, στη Θεσσαλονίκη.

Στη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο επιχειρηματικός κόσμος της Θεσσαλονίκης, οι δυνατότητες ανάπτυξης της τοπικής οικονομίας μέσω ευρωπαϊκών προγραμμάτων, αλλά και ζητήματα που έχουν σχέση με τη διασύνδεση –στην πράξη- της εκπαίδευσης με την ελληνική αγορά εργασίας. Στο πλαίσιο αυτό έγινε ανταλλαγή απόψεων σχετικά με την αναβάθμιση του θεσμού της Μαθητείας και την ανάγκη βελτίωσης του συστήματος επαγγελματικής κατάρτισης στη χώρας μας ώστε κάθε φορά να αποτυπώνονται οι πραγματικές ανάγκες των επιχειρήσεων σε ειδικότητες και δεξιότητες και πάνω σε αυτές τις ανάγκες να κινείται το σύστημα εκπαίδευσης και κατάρτισης.

Παρουσιάζοντας τις θέσεις του συνδέσμου, ο αντιπρόεδρός του, Ιωάννης Φωτιάδης ζήτησε, μεταξύ άλλων, τη συνδρομή του Έλληνα ευρωβουλευτή για τη διαρκή ενημέρωση του επιχειρηματικού κόσμου της Θεσσαλονίκης σχετικά με ευρωπαϊκά προγράμματα στήριξης των ελληνικών επιχειρήσεων για επενδύσεις, αλλά και για την προώθηση των προϊόντων τους σε νέες αγορές του εξωτερικού. «Στόχος μας είναι να ανοίξουμε για τις επιχειρήσεις- μέλη μας νέους δρόμους στις αγορές του εξωτερικού οι οποίες αποτελούν διέξοδο και πολλές φορές μονόδρομο για τα ελληνικά προϊόντα, καθώς η αγοραστική δύναμη των Ελλήνων καταναλωτών έχει φτάσει στο ναδίρ. Όμως, η έξοδος σε νέες αγορές προϋποθέτει πρόσθετες επενδύσεις στην ποιότητα, την έρευνα και την καινοτομία και σε αυτό μπορούν να βοηθήσουν κάποια ευρωπαϊκά προγράμματα», είπε ο κ. Φωτιάδης,

Ο αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Επιχειρηματιών Θεσσαλονίκης –«Νέοι Ορίζοντες» αναφέρθηκε και στην ανάγκη αλλαγής του εκπαιδευτικού συστήματος, στην κατεύθυνση της σύνδεσης της εκπαίδευσης με την επαγγελματική κατάρτιση και την αγορά εργασίας κατά τα πρότυπα της Γερμανίας, με προσαρμογή βέβαια στα ελληνικά δεδομένα και στις ανάγκες τής ελληνικής αγοράς εργασίας.

 

 

LEAVE A REPLY